Ministrul Sanatatii Sorina Pintea a schimbat, din nou, dupa 8 luni, conducerea Agentiei Nationale de Transplant. Medicul chirurg Radu Zamfir este, incepand de marti, director executiv, scrie Agerpres.

Radu Zamfir a facut parte din echipa medicala care s-a prabusit cu avionul, in urma cu cinci ani, in Muntii Apuseni.

"Incepand cu data de 5 martie 2019, dr. Radu Zamfir, medic primar chirurgie generala si cercetator stiintific a fost numit prin Ordin al ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, in functia de director executiv la Agentia Nationala de Transplant (ANT). Cu aceeasi data, a fost semnat Ordinul de ministru prin care inceteaza detasarea doamnei dr. Anca Muresan de la Institutul Regional de Gastroenterologie - Hepatologie 'Prof.dr. Octavian Fodor' Cluj in functia de director executiv la ANT", informeaza un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Noul director executiv al ANT este doctor in medicina, atestat in chirurgie hepato-bilio-pancreatica si chirurgie oncologica si detine o diploma europeana de transplant pentru prelevare multiorgan.

El a fost formator in cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe.

Citeste si:
Comisia juridica nu lasa procurorii sa inceapa urmarirea lui Bodog
Comisia juridica a respins...

Dr. Radu Zamfir a primit mai multe distinctii, printre care si o diploma de excelenta pentru contributia deosebita si implicarea in dezvoltarea activitatii de transplant hepatic in Romania.

Potrivit Ministerului Sanatatii, printre atributiile directorului executiv al ANT se numara reprezentarea agentiei in relatiile cu organele statului, precum si cu persoane fizice sau juridice din tara si din strainatate; aprobarea regulamentului de ordine interioara si normele privind disciplina tehnologica si administrativa; acreditarea si reacreditarea centrelor de transplant; autorizarea importului si exportului de organe, tesuturi si celule de origine umana destinate transplantarii la om; supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitara si trasabilitate a organelor, tesuturilor si celulelor de origine umana destinate transplantarii.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Studentii medicinisti - nemultumiti de reprogramarea rezidentiatului