Traficul feroviar intre statiile Cosbuc si Telciu, judetul Bistrita Nasaud, a fost reluat sambata dimineata, la ora 9:25, informeaza Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA, potrivit Agerpres.

"Circulatia trenurilor intre statiile Cosbuc si Telciu se desfasoara in prezent cu restrictie de viteza, iar dupa finalizarea lucrarilor de consolidare a liniei de cale ferata, in curs de desfasurare la aceasta ora, trenurile vor circula cu viteza normala", precizeaza reprezentantii companiei.

Potrivit sursei citate, echipele de interventie feroviare au eliberat trecerea la nivel, situata la intrare in statia CF Cosbuc, vineri, in jurul orei 23:00, cand a fost redeschis traficul rutier in zona pasajului, iar la ora 00:00 a fost repus pe sina vagonul deraiat si retras in statia Cosbuc.

Pentru mentinerea continuitatii circulatiei feroviare in judetul Bistrita-Nasaud, pe parcursul noptii de 8 spre 9 martie s-a asigurat transbordare cu mijloace auto, pe relatia Salva - Dealul Stefanitei, pentru calatorii din trenurile R 4136, R 4111-2, R 4133-2 si R4135.

Traficul feroviar a fost inchis in cursul serii de 8 martie, dupa ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circula in relatia Sighetu Marmatiei - Dej Calatori, a deraiat de un boghiu la intrare in statia Cosbuc, in zona trecerii la nivel cu calea ferata.

Directorul CFR SA si...
Citeste si: Directorul CFR SA si managerul Alstom Romania, cercetati de DNA

Niciunul dintre cei 20 de calatori ai trenului nu a fost ranit.

Pasagerii au fost preluati cu un microbuz pana in statiile Beclean pe Somes si Dej Calatori, de unde si-au continuat calatoria cu alte trenuri care circulau pe traseu comun, preciza vineri seara CFR SA.

"La fata locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe sina a boghiului, urmand ca apoi personalul feroviar sa verifice starea liniei si sa intervina pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar in conditii de siguranta. Compania Nationala de Cai Ferate CFR S.A. cere scuze calatorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment si ii asigura ca toate interventiile desfasurate la fata locului au drept scop reluarea traficului feroviar in conditii de siguranta", mentiona compania.

Un eveniment similar s-a produs si in urma cu o saptamana, in 2 martie, cand locomotiva trenului 74-1 a deraiat de un boghiu la iesire din statia Savarsin. Trenul circula in relatia Brasov - Curtici.

CFR SA a lansat licitatia...
Citeste si: CFR a lansat licitatia pentru linia ferata pana la aeroport

Sursa foto: By busik / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
CFR SA a ales cine va moderniza o sectiune dintre Brasov si Sighisoara