Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis duminica o atentionare Cod galben de vant puternic si ninsori viscolite pentru zona de munte din 27 de judete, valabila pana luni dupa-amiaza, potrivit Agerpres.

Astfel, in perioada 10 martie, ora 12:00 - 11 martie, ora 16:00, la munte vantul va sufla tare, cu viteze de peste 80 - 90 km/h, iar in zona inalta, mai ales a Carpatilor Orientali si Meridionali, se vor depasi 100 - 120 km/h. La altitudini de peste 1.800 de metri, temporar, in cursul noptii de duminica spre luni (10/11 martie) va ninge viscolit.

Judetele afectate sunt Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Mures, Harghita, Neamt, Bacau, Vrancea, Covasna, Buzau, Prahova, Dambovita, Brasov, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Alba, Cluj si Salaj.

Meteorologii atentioneaza ca se vor semnala intensificari temporare ale vantului si in celelalte regiuni, cu viteze in general de 50 - 60 km/h, iar in Moldova si Transilvania, rafalele vor atinge 60 - 70 km/h.

Totodata, potrivit meteorologilor, duminica pana la ora 12:00, in zona de munte a judetelor Bistrita-Nasaud si Maramures, la altitudini de peste 1.800 metri, se vor semnala : vant puternic cu intensificari care la rafala vor depasi 120 km/h si ninsoare si zapada spulberata.

In zona de munte a judetului Buzau si in localitatile Lopatari, Vintila Voda, Manzalesti, Bisoca, Sarulesti, Chiliile, pana la ora 15:00, vantul va atinge la rafala viteze de 100-120 km/h.

Totodata, pana la ora 12:00, in zona de munte a judetelor Prahova, Arges, Dambovita, se vor semnala intensificari ale vantului cu viteze la rafala ce vor atinge 65-80 km/h, iar in zona inalta peste 90 km/h, in timp ce in judetele Hunedoara si Caras-Severin vor depasi 95-100 km/h.

In judetele Cluj si Satu Mare vantul va depasi la rafala 55-70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 m intensificarile la rafala vor atinge si depasi 90-100 km/h si zapada va fi spulberata.

Sub Cod galben se vor afla, pana la ora 12:00, si judetele Suceava, Bacau, Vrancea, Neamt, unde, in zona de munte, se vor semnala intensificari ale vantului cu viteze la rafala ce vor atinge 70-80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 m, 90-100 km/h, in timp ce in judetele Vaslui, Bacau, Botosani, Iasi si Galati vantul va sufla cu 55-65 km/h, izolat cu peste 75 km/h.

In localitati din judetele Prahova, Dambovita, Buzau, Constanta si Tulcea, pana la 15:30, se vor semnala intensificari temporare ale vantului cu rafale de pana la 70-75 km/h, si in localitati din judetele Ialomita, Giurgiu, Teleorman si Calarasi, pana la ora 15:00, vantul va avea intensificari de pana la 55-65 km/h.

Sursa foto: Shutterstock/ robert cicchetti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri