Consilierii generali ai Primariei Capitalei au votat, din nou, luni, infiintarea unor companii care sa preia activitatea RADET, care se afla la un pas de colaps.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, luni, infiintarea societatilor pe actiuni Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti SA si Compania Municipala Energetica Servicii Bucuresti SA, in scopul continuarii serviciului de alimentare cu energie termica.

Hotararea prevede reorganizarea Companiei Municipale Energetica Bucuresti SA, prin divizare, finalizata prin dizolvare.

Partea divizata din Compania Energetica SA care corespunde serviciului public de alimentare cu energie termica va fi transferata catre Compania Termoenergetica SA, care va primi activele si pasivele corespunzatoare, avizele si licentele, contractul si personalul aferente prestarii serviciului public.

Energetica Servicii SA va prelua activele si pasivele corespunzatoare, avizele si licentele, contractul si personalul aferente prestarii serviciilor care nu sunt conexe serviciului de utilitate publica, informeaza Agerpres.

Conform expunerii de motive, proiectul de hotarare a fost elaborat avand in vedere decizia Curtii de Apel din 22 noiembrie 2018, prin care se anuleaza actul administrativ de infiintare a Companiei Municipale Energetica. In document se mentioneaza si ca RADET se afla in insolventa - procedura colectiva, conform incheierii de sedinta din 5 octombrie 2016 pronuntata de Tribunalul Bucuresti.

Un al doilea proiect adoptat prevede ca, pentru indeplinirea serviciului public de alimentare cu energie termica, activitatea prestata de RADET Bucuresti va fi asigurata in regim de continuitate, permanent, pana la preluarea acesteia de catre Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti SA.

CGMB a mai adoptat un al treilea proiect de hotarare privind avizarea studiilor de oportunitate referitoare la modalitatea de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termica - activitatile de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice in arealul deservit de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Termoenergetica Bucuresti-Ilfov.

Adoptate in sedinta anterioara a consiliului, proiectele de hotarare au fost reintroduse pe ordinea de zi dupa ce consilierul municipal PSD Orlando Culea a depus o reclamatie la PMB si la Prefectura, semnaland ca un membru al CGMB a propus ca din Consiliul de Administratie al Companiei Termoenergetica sa faca parte si fiica sa.

Mircea Ardeleanu, consilier municipal PSD, a declarat ca fiica sa a ajuns sa fie trecuta pe lista membrilor CA ai Companiei Municipale Energetica Servicii dintr-o "eroare". "Eu cand am inaintat buletinul de vot, unde era trecut copilul meu, am taiat, am anulat si am semnat. Se poate verifica", a spus Ardeleanu, la sedinta CGMB de luni.

Lucian Iliescu, consilier municipal al PMP, s-a declarat "mahnit" de faptul ca, dupa doi ani de la infiintarea companiilor municipale, exista incertitudini legate de faptul ca acest lucru s-ar fi facut in mod corect.

Primarul general, Gabriela Firea, a explicat ca decizia privind necesitatea votului de doua treimi pentru infiintarea unei societati s-a dat doar in cazul Capitalei.

"Stiti foarte bine ca s-a respectat legislatia in vigoare si pentru infiintarea companiilor municipale, si pentru toate celelalte proiecte de hotarare. Toate plangerile penale facute chiar de catre unii dintre consilierii generali aflati acum in sala s-au soldat negativ pentru ei si pozitiv pentru noi, pentru ca nu am facut si nu voi face nimic ilegal. (...) Faptul ca in toata tara s-au infiintat companii cu jumatate plus unu si doar pentru Bucuresti se cer doua treimi este de manual", a sustinut Firea.

Ana-Maria Ciceala (USR) a contrazis-o pe Gabriela Firea. "Printre motivele invocate de USR pentru a castiga definitiv anularea acelor hotarari de infiintare a companiilor municipale s-au aflat si precedente stabilite de curti de judecata din tara, prin care s-au anulat hotarari de infiintare din cauza ca nu au avut doua treimi din voturi", a afirmat Ciceala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri