Sute de firme mici, medii si mari din Romania, dar si studenti si persoane fizice au protestat astazi pentru construirea de autostrazi, in special in regiunea Moldovei. Jysk, magazine partenere Orange Romania, Elvila, Kalapod, BCR, Camera de Comert a Romaniei, Imobiliare.ro, pana la Simigeria Luca, Marelbo si J'ai Bistrot, Romania a strigat, revoltata, ca nu mai doreste doar promisiuni si "studii de fezabilitate" din partea Guvernului.

Protestul a fost pornit de Stefan Mandachi, patronul restaurantelor Spartan, care a construit un prim metru de autostrada - simbolic. Ulterior, acesta a fost amendat de autoritati, acest lucru avand un efect catalizator asupra societatii civile.



10.000 km drumuri de pamant, ca pe vremea lui Stefan cel Mare. Are Si 750 km de autostrada construiti prost si scump. In 1993 Romania si China aveau cate 200 km de autostrada. Astazi, noi avem mai putin de 800 km iar China peste 91.000 km, surclasand SUA care are 87.000 km.

Partidul Social Democrat promitea, in campania premergatoare alegerilor Parlamentare, sute de kilometri de autostrada. In realitate, insa, au inaugurat doar 60 de km, si aceia deja inceputi inainte de venirea lor la conducere. Vezi aici documentul oficial cu promisiunile PSD.



Liviu Dragnea anunta cu surle si trambite, in decembrie 2016 ca "programul de guvernare al PSD va fi respectat la virgula, actul de guvernare va fi monitorizat de o echipa de specialisti". In realitate, acest program de guvernare a fost modificat de multiple ori si, chiar si asa, doar o fractiune din el a fost indeplinit - si acela cu efecte dezastruoase in economie.

La ora 15:00, mai multe strazi au fost blocate in intreaga tara. In Piata Victoriei, zeci de oameni au lasat masinile in intersectie si au inceput sa strige impotriva Guvernului, iar "corporatistii" din Pipera au iesit in fata cladirilor, in semn de protest.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri