Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Timis este una din institutiile aflate in centrul orasului Timisoara care au ramas fara internet, dupa ce luni seara chiar primarul Nicolae Robu a urcat intr-o nacela si a taiat cablurile aeriene. In acest moment, ISJ nu are acces la internet in conditiile in care se desfasoara atat simularea la Bacalaureat 2019, cat si inscrierile la clasa pregatitoare.
Seful ISJ Timis, Aura Danielescu, a anuntat ca institutia pe care o conduce a ramas, marti, fara internet, intr-o zi in care are loc simularea pentru examenul de Bacalaureat si inscrierea pentru clasa pregatitoare.

"Incercam sa identificam solutii, dupa ce Primaria Timisoara a taiat cablurile de internet din centrul orasului. Astazi este simulare pentru Bacalaureat si inscriere pentru clasa pregatitoare, iar noi am pierdut legatura cu scolile si cu Ministerul Educatiei Nationale pe canalele securizate. A fost taiata si solutia de back-up.

Maine continua simularea pentru examenul de bacalaureat, iar scolile din centru vor descarca subiectele pe stickuri, speram. Lasam sa finalizam proba de azi si ne mobilizam sa gasim solutii pentru proba de maine", a declarat Aura Danielescu, scrie Ziare.com.

Referitor la aceasta situatie, Nicolae Robu considera ca reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean se dau victime.

"Nu cred ca a ramas nimeni fara internet in institutii. Noi avem aceste asigurari pentru institutii. Sunt trasee alternative. Cred ca se afiseaza victime pentru ca da bine. Nu stiu daca e vorba despre efectul interventiei noastre sau nu. Nu e niciun pericol pentru simularea de BAC si celelalte nevoi. Sunt solutii alternative", a spus primarul Robu, citat de opiniatimisoarei.ro.

Luni seara, muncitori de la Primaria Timisoara si primarul Nicolae Robu au taiat cablurile aeriene ale operatorilor de internet si televiziune, dupa ce timp de mai multi ani acestia au fost avertizati de municipalitate sa introduca in subteran cablurile.

Luni seara, Nicolae Robu a urcat intr-o nacela si a taiat personal cablurile, in zona centrala a orasului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri