ISJ Timis a ramas fara internet in plina simulare la Bacalaureat 2019. Primarul Nicolae Robu a taiat, luni seara, cablurile aeriene

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Timis este una din institutiile aflate in centrul orasului Timisoara care au ramas fara internet, dupa ce luni seara chiar primarul Nicolae Robu a urcat intr-o nacela si a taiat cablurile aeriene. In acest moment, ISJ nu are acces la internet in conditiile in care se desfasoara atat simularea la Bacalaureat 2019, cat si inscrierile la clasa pregatitoare.

Seful ISJ Timis, Aura Danielescu, a anuntat ca institutia pe care o conduce a ramas, marti, fara internet, intr-o zi in care are loc simularea pentru examenul de Bacalaureat si inscrierea pentru clasa pregatitoare.

"Incercam sa identificam solutii, dupa ce Primaria Timisoara a taiat cablurile de internet din centrul orasului. Astazi este simulare pentru Bacalaureat si inscriere pentru clasa pregatitoare, iar noi am pierdut legatura cu scolile si cu Ministerul Educatiei Nationale pe canalele securizate. A fost taiata si solutia de back-up.

Maine continua simularea pentru examenul de bacalaureat, iar scolile din centru vor descarca subiectele pe stickuri, speram. Lasam sa finalizam proba de azi si ne mobilizam sa gasim solutii pentru proba de maine", a declarat Aura Danielescu, scrie Ziare.com.

Referitor la aceasta situatie, Nicolae Robu considera ca reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean se dau victime.

"Nu cred ca a ramas nimeni fara internet in institutii. Noi avem aceste asigurari pentru institutii. Sunt trasee alternative. Cred ca se afiseaza victime pentru ca da bine. Nu stiu daca e vorba despre efectul interventiei noastre sau nu. Nu e niciun pericol pentru simularea de BAC si celelalte nevoi. Sunt solutii alternative", a spus primarul Robu, citat de opiniatimisoarei.ro.

Luni seara, muncitori de la Primaria Timisoara si primarul Nicolae Robu au taiat cablurile aeriene ale operatorilor de internet si televiziune, dupa ce timp de mai multi ani acestia au fost avertizati de municipalitate sa introduca in subteran cablurile.

Luni seara, Nicolae Robu a urcat intr-o nacela si a taiat personal cablurile, in zona centrala a orasului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri