Guvernul a aprobat astazi proiectul de finantare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, acordat Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti pentru dotarea blocului operator central, potrivit unui comunicat al MS.
Valoarea estimata a proiectului este de 71, 084 milioane lei, fonduri cu care vor fi dotate cele 11 sali de operatie care formeaza Blocul Operator Central din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Durata de realizare a investitiei va fi de 18 luni.

Proiectul prevede achizitia de aparatura medicala de ultima generatie, necesara crearii unei structuri unitare, integrate si performante care sa asigure nevoile pacientilor.

Categoriile de aparatura medicala cuprinse in proiectul de investitii necesare viabilizarii Blocului Operator Central sunt urmatoarele:

I. Aparatura medicala si accesorii pentru explorari functionale si imagistica pentru blocul operator si post operator

II. Aparatura medicala si accesorii pentru pre-operator si post-operator

III. Aparatura medicala si accesorii pentru bloc operator

IV. Aparatura medicala si accesorii pentru blocul operator-neurochirurgie

V. Instrumentar pentru chirurgie deschisa in blocul operator.

"Dotarile vor asigura aplicarea unor tehnici actuale moderne pentru toate specialitatile, inclusiv abordarea laparoscopica, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapida a pacientului, scaderea duratei de spitalizare si a riscului de infectii. Instrumentarul care va fi achizitionat pentu dotarea Blocului Operator Central este unul actualizat pentru nevoile actuale ale patologiilor tratate, in cantitati estimate plecand de la volumele medii ale anilor trecuti, dar modulate pentru o trecere progresiva in urmatorii ani catre tehnici minim invazive, dar si o crestere a activitatii de tip tertiar si de excelenta in toate domeniile", se mai arata in comunicat.

“Ocrotirea sanatatii populatiei se realizeaza prin asigurarea unui act medical sigur, realizat in conditii de calitate si cu aparatura moderna. In acest sens, Guvernul a alocat fonduri substantiale anul acesta, cu care vom realiza investiti majore in unitatile sanitare din toata tara. Proiectul aprobat azi este doar un prim pas si se inscrie in masurile care au ca scop implementarea Strategiei nationale de sanatate si a Planului de actiuni pe perioada 2014 – 2020”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Sursa foto: Shutterstock/ Guschenkova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri