Demararea constructiei pasajului rutier de la Mogosoia, care ar trebui sa fluidezeze intrarea/iesirea din Capitala spre Buftea, s-a impotmolit intr-o hartie pe care Primaria Capitalei refuza sa o elibereze de aproape 3 luni - certificatul de urbanism. Lucrarile ar fi putut sa inceapa in luna mai, dar in lipsa acestui document, intarzie in consecinta.
“Avem un nou episod in care incompetenta si clinciurile politice dintre doamna Firea si Guvern produc noi intarzieri nepermise pe proiectele Centurii Bucuresti. Astazi vorbim de pasajul rutier de la Mogosoaia care va fluidiza intersectia DNCB cu DN1A Bucuresti-Buftea. Licitatia a fost lansata pe 10.06.2017, iar contractul a fost semnat abia in 23.10.2018. Proiectarea dureaza 6 luni, asa ca erau sanse sa vedem miscare in teren in perioada mai-iunie 2019. Numai ca Gabriela Firea nu este capabila sa isi puna la treaba aparatul birocratic si sa emita un simplu act administrativ: certificatul de urbanism”, scrie Asociatia Pro Infrastructura.

Potrivit sursei citate, constructorul a solicitat eliberarea documentului in ianuarie 2019 si trebuia sa-l primeasca in 30 de zile, insa nici pana astazi nu a fost emis! Se pare ca se plimba dupa semnaturi prin birourile Primariei Generale Bucuresti.

“Ne intrebam retoric: oare distinsa doamna primar, care cerea frenetic in 2018 transferul DNCB la PMB de la CNAIR pentru a "accelera" investitiile, chiar poate sa faca acest lucru cand are nevoie de mai bine de o luna de zile ca sa parafeze o banala hartie?! Din cauza blocajului lucrarile nu pot incepe. Mai asteptam, unde ne grabim?!”, noteaza asociatia.

In plus, mai este de mentionat faptul ca la orele de varf, dimineata intre 7.00 si 9.00 si seara intre 17.00 - 19.00, in zona se produc blocaje care duc la intarzieri de zeci de minute in trafic.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri