Ne plangem ca avem o tara corupta condusa de hoti si dam vina pe ei ori de cate ori se intampla ceva rau. Ne plangem ca ne mor copiii si parintii in spitale si ca statul e de vina pentru acest lucru. Alegem varianta cea mai simpla - aratam cu degetul, dar nu facem nimic concret in privinta asta. Stam si asteptam sa vina cineva sa ne salveze de hoti in timp ce noi stam confortabil acasa.

Romania, tara extremelor, unde exista servicii medicale publice in conditii mizerabile sau servicii medicale in conditii de hotel de lux, dar pentru care majoritatea nu are bani. Cum sa aiba majoritatea bani pentru servicii medicale in conditii decente daca munceste ca sa traiasca de la salariu la salariu, dar nu traieste ca sa munceasca, ca sa se dezvolte? Dam vina pe spitalele private ca au servicii prea scumpe, dar nu dam vina pe noi ca ne multumim cu un salariu minim pe economie. Nu ne intrebam oare cati bani au investit oamenii aia pentru a construi un spital si cum isi sustin ei afacerea, dar ii numim nesimtiti ca au preturi atat de mari si ca profita de suferinta pacientilor, in loc sa le multumim ca ne dau alternativa pentru spitalele publice.

De fiecare data cand intri intr-un spital public si vezi conditiile de acolo da vina pe tine, nu pe cei din spital. Da vina pe tine ca nu ai mers la vot cand trebuia, ca nu ai reusit sa o convingi pe bunica sa nu mai creada stirile de propaganda, da vina pe tine ca i-ai dat spaga medicului sau ai vazut pe cineva dandu-i spaga si ai tacut. Da vina pe tine ca ai tacut de fiecare data cand ceva nu ti-a placut si n-ai facut nimic ca sa schimbi acel ceva.

E vina mea, a ta si a lor ca suntem condusi de actualii guvernanti. Stim sa-i “promovam” numai pe cei ce gresesc incontinuu, dar nu pe cei care fac lucruri bune, lucruri care ne schimba viata in bine. Viralizam scandalul, ingropand frumosul si intelectualul.

Hai sa nu mai promovam prostia si sa scoatem oamenii destepti in fata. Hai sa fim mai buni, mai atenti si sa citim cat mai multa informatie utila. Stiu ca-i greu, dar totul incepe de la mine si de la tine - noi suntem responsabili pentru conditiile in care traim.

Sursa foto: Shutterstock/Artur Szczybylo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri