Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat duminica, la Targu Mures, ca in cursul acestui an va incepe procedura de preluare a serviciilor SMURD civile de catre Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta, daca proiectul de lege va fi adoptat si de Senat.

"Echipele civile exista in 5 judete, iar aceste echipe au fost infiintate inaintea legii care a iesit, legea Sanatatii de-atunci, si care erau echipe finantate de primarii pentru personal si de bugetul de stat pentru combustibil si materiale sanitare. In ultimii doi ani am inceput sa avem presiuni din partea primariilor ca nu mai pot sa sustina aceste echipaje. Judetul Iasi le-a desfiintat integral, de exemplu, si am pierdut puncte de lucru acolo. Intr-o analiza, singura solutie era sa preluam aceste echipe la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. A intrat o propunere legislativa, a fost sustinuta, chiar am fost sprijiniti si din judetul Mures de domnul prefect, ca sa ajungem ca aceasta lege sa fie acceptata si la nivel guvernamental. Pentru ca a venit ca initiativa legislativa din partea Parlamentului, Ministerul de Interne bineinteles a sprijinit-o si au semnat acordul pentru ea. Acum a iesit de la Camera Deputatilor cu vot unanim si urmeaza sa treaca prin Senat, unde sper sa nu fie nici o problema acolo. Asta inseamna ca in cursul acestui an vom incepe procedura de preluare", a declarat Raed Arafat, la inaugurarea noului punct de lucru al ISU Mures, gazduit de platforma combinatului Azomures, conform Agerpres.ro.

Potrivit secretarului de stat, pana la preluarea echipajelor civile ale SMURD, cel putin la nivelul judetului Mures, Consiliul Judetean s-a oferit sa plateasca salariile angajatilor, intrucat primariile sustin ca nu mai au fonduri.

"Dupa Mures vine Hunedoara si Sibiu, mai avem Arad si Maramures, care mai au cate doua-trei echipe, dar cele mai multe echipe de acest gen sunt in Mures. Daca s-ar desfiinta echipele acestea, pleaca cam 60% din echipele SMURD-ului din judet. Din 13 echipe la nivel national, 8 echipe, daca nu ma insel, functioneaza si cu personal civil. Este vorba doar de salarii, fiindca dotarea exista, totul exista. In judetul Mures, daca ar disparea punctele Deda, Ibanesti, Raciu, Iernut, o parte din echipajul din Reghin, fiindca acolo e echipaj mixt, acolo ar muri oameni imediat. Au avut 1.400 de interventii pe echipa", a precizat dr. Raed Arafat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri