Primaria Capitalei a lansat in testare patru aplicatii pentru telefonul mobil, care vizeaza traficul si parcarea, transportul in comun, dar si raportarea cazurilor sociale, anume: InfoSTB (transport public), Parking Bucuresti, Social alert Bucuresti, Trafic Alert Bucuresti.

Bucurestenii pot testa aplicatiile si pot contribui la optimizarea lor, arata un comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), conform Agerpres.ro.

InfoSTB este un proiect de informare a calatorilor prin telefonul mobil de tip smartphone cu privire la programul mijloacelor de transport in comun si rutele disponibile, pentru a putea minimiza timpul de asteptare in statii.

Aplicatia foloseste datele transmise de echipamentele GPS/GSM4G instalate pe 1.440 de mijloace de transport in comun utilizate de STB, precum si pe noile autobuze achizitionate.

Aplicatia "Parking Bucuresti" ofera posibilitatea identificarii parcarilor publice gestionate de Primaria Capitalei si de a plati online, cu card bancar sau prin SMS, tarifele pentru utilizarea acestora. Operatiunile sunt securizate, tranzactiile fiind realizate prin intermediul unui procesator de plati.

Bucurestenii pot utiliza aplicatia "Trafic Alert Bucuresti" pentru a semnala, direct catre Primaria Capitalei, neregulile intalnite pe traseul utilizatorului care pot afecta buna circulatie pe drumurile publice din Bucuresti: parcaje neregulamentare, drum in lucru nesemnalizat, semafor nefunctional, groapa carosabil, groapa trotuar, indicator degradat, lucrari civile pe carosabil.

Deservita prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, aplicatia "Social Alert Bucuresti" are rolul de facilita interventia echipajelor DGASMB in asistarea persoanelor aflate in dificultate pe raza Capitalei. Sesizarile le poate face oricine are instalata aplicatia si are un cont inregistrat, fie ca este un cunoscut sau nu al persoanei aflate in dificultate. Categoriile de sesizari ce pot fi semnalate sunt: persoane adulte fara adapost, persoane cu handicap, tineri peste 18 ani care nu mai fac parte din sistemul de ocrotire a copiilor fara familie, varstnic in situatii de risc ridicat, femei victime ale violentei, precizeaza Primaria.

Aplicatiile "Parking Bucuresti", "Trafic Alert Bucuresti" si "Social Alert Bucuresti" au fost dezvoltate de Compania Municipala Tehnologia Informatiei Bucuresti, iar InfoSTB - de societatea RADCOM, selectata de Societatea de Transport Bucuresti (STB) anul trecut, in urma unei licitatii publice.

Aplicatiile mentionate sunt primele dintre cele realizate in cadrul Strategiei Smart City a Capitalei, alte zeci de proiecte fiind in pregatire / implementare pe toate dimensiunile unui oras inteligent: mediu, spitale, mobilitate, administratie, siguranta publica, mod de viata, oameni si competente, economie smart.

Sursa foto: Shutterstock Marius GODOI

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri