O posibila vizita la Spitalul Fundeni a ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, a "isterizat" angajatele spitalului, care au facut instructie cu pacientii internati, potrivit unei postari pe o pagina de Facebook.

"Astazi la Spitalul Fundeni din Bucuresti: isterie generalizata. Se auzise cum ca ministresa sanatatii isi va continua pelerinajul de campanie electorala, episodul pelerinelor de unica folosinta, si pe acolo. Asta dupa vizita spontana la Spitalul Judetean din Constanta, de ieri, unde a facut poze cu halatul pus incorect, si s-a plans de mizerie si de lipsa halatelor si papucilor de unica folosinta", a scris Madalina Rosca intr-o postare.

Potrivit sursei citate, angajatele Institutului Fundeni se grabeau sa spele ferestrele si sa schimbe lenjeriile, in timp ce pacientii stateau in picioare pe coridoare, cu bagajele intinse pe holuri. De asemenea, pacientii au fost instruiti sa nu isi lase gentile sub paturi "ca la Constanta".

"Ce s-a intamplat azi la Fundeni? Tone de halate aparusera in toate colturile, pe toate holurile si in toate gunoaiele. Stres, angajate agatate precum Supermen ca sa spele ferestrele si pe exterior, in graba mare, lenjerii curate, si pacienti tinuti cu orele pe coridoare, pentru ca in saloane sa se pregateasca o posibila vizita ministeriala.

O asisenta sefa urla la bolnavele care asteptau in agonie, in picioare, deja de jumatate de zi, ca sa se termine curatenia generala si sa poata fi internate.

Asistenta tafnoasa catre paciente: ”Si sa nu cumva sa prind genti sub pat ca la Constanta!” O pacienta cu batic, neintelegand nimic: ”Pai eu sunt din Husi...”.

Tunete. Se pare ca la Constanta la Judetean ministresa Pintea a comentat ca nu sunt in regula genti puse sub pat. Asa ca astazi la Fundeni bolnavii si-au mutat pe holuri lucrurile personale cu care venisera in cate-o gentuta, si le-au mutat in pungi, plase intinse pe coridoare din care iti scoteau oamenii sosetele si chilotii, isi mutau canuta. Cei care nu au gasit pungi in tot acel haos umblau bezmetici pe holuri cu rufele si medicamentele si periuta cazandu-le din maini", relateaza Madalina Rosca.

Guvernare de urgenta in locul unor politici constructive. Ministresa merge prin spitale si cere, aratand cu degetul in graba, ca intr-un regim dictatorial, demisii ale unor oameni care de fapt nu sunt in subordinea ei. Nu o sa pomenesc acum despre lipsurile reale, fundamentale din spitalele romanesti, aflate la granita unei crize umanitare. Zic doar ca pe bolnavul din Romania spectacolul acesta de campanie al minstresei Pintea nu pare sa il ajute prea mult", se povesteste in postare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri