Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat, pentru wall-street.ro, ca absorbtia fondurilor europene ramane principala prioritate a primariei si in 2019, banii europeni fiind cea mai importanta sursa de finantare a proiectelor de dezvoltare si modernizare. Incepand cu acest an, primaria va investi in implementarea unor masuri care sa transforme Oradea intr-un oras atractiv pentru tinerii care vor sa se relocheze.

"Cea mai importanta directie a Primariei Oradea este cea de absorbtie a fondurilor europene. Avem un numar important de proiecte castigate, suma totala depaseste 300 de milioane de euro, inclusiv partea noastra de cofinantare. Prin urmare, pentru noi este foarte important sa punem aceste proiecte castigate in practica, sa derulam licitatiile, sa facem lucrarile", a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, pentru wall-street.ro.

Al doilea proiect pe lista de prioritati a Primariei Oradea este punerea in practica a masurilor adoptate de Consiliul Local pentru a mentine tinerii in Oradea, dar si pentru a face orasul atractiv pentru cei care vor sa se relocheze.

Acordam bursa pentru cei care se duc la facultatile de IT si sunt oradeni, finantam cazarea si masa studentilor care vin in Oradea la facultatile de IT. Avem un deficit in aceasta zona. De asemenea, acordam burse celor care vin la scolile de meserii din Oradea, copiilor care sunt la distanta mai mare de oras. Acest proiect a inceput anul acesta si trebuie sa il consolidam, iar din toamna trebuie sa functioneze in buna regula

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea

Edilul a adaugat ca Primaria Oradea se concentreaza anul acesta si pe proiectele care nu sunt in mod direct in responsabilitatea institutiei pe care o conduce, dar care asigura o mai buna conectivitate a orasului, cum ar fi legatura cu viitoarea autostrada Transilvania. "Este nevoie de aceasta conectivitate, pentru ca avem circa 25.000 de navetisti care vin in Oradea la serviciu si vrem sa vina si mai multi. Si sigur, conectarea Aeroportului International din Oradea este o prioritate pentru noi", a explicat edilul.

In paralel cu prioritatile pe 2019, Primaria continua lucrarile de reabilitare a fatadelor cladirilor din zona centrala a orasului, pe care spera sa le finalizeze anul viitor. "Reabilitarea centrului orasului este o prioritate de 5 ani de zile. Sper ca pana in 2020, aproape toate cladirile din zona centrala vor fi reabilitate. Avem o problema legata de forta de munca calificata. Nu avem suficienti mesteri cu atestate de lucru pe cladiri monument-istoric, astfel ca procesul nu il putem derula cu viteza dorita", a mai spus Ilie Bolojan, pentru wall-street.ro.

Problemele din Bucuresti care ar trebui rezolvate cu prioritate

Bucurestiul este un oras foarte complicat, cu multe probleme de rezolvat. Pentru cineva care vine din afara orasului, traficul este prima dintre ele.

In Bucuresti, partea de mobilitate este o chestiune deficitara. Partea de parcari, cea de circulatie auto, mijloace de transport. Aici vorbim de un complex de factori care necesita 5-10 ani ca sa se vada niste efecte serioase, de la construirea de parcari in afara carosabilului in zonele centrale si cele aglomerate, la eliberarea benzilor de pe carosabil pe care astazi sunt parcate masini, de la eliberarea trotuarelor, la taxarea totala a locurilor de parcare, de la cresterea vitezei transportului in comun, la flote noi de autobuze, extinderea metroului

Ilie Bolojan, primar municipiului Oradea

Potrivit edilului din Oradea, o alta chestiune importanta in Bucuresti este termoficarea. "Daca termoficarea si canalizarea functioneaza, nu sunt importante. Atunci cand nu functioneaza, devin foarte grave. Oradea este un oras care seamana cu Bucurestiul, adica avem magistrale si CET-uri din anii '60. Pentru modernizarea sistemului de termoficare trebuie alocate sume mari de bani, iar procesul este unul care necesita timp. Trebuie un program pe 10-15 ani in care sa se schimbe magistralele importante", a adaugat Ilie Bolojan.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri