Suspiciuni de meningita meningococica la Vaslui si Botosani. O adolescenta in varsta de 15 ani din Vaslui a fost trimisa, marti, in stare grava la un spital din judetul Iasi, fiind suspecta de meningita meningococica. De asemenea, vineri, o tanara de 16 ani din Botosani a fost internata pe Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani, cu suspiciune ca ar fi contactat meningita meningococica

O adolescenta in varsta de 15 ani din Vaslui a fost trimisa, marti, in stare grava la un spital din judetul Iasi, fiind suspecta de meningita meningococica.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, fata, care provine dintr-un centru al Directiei pentru Protectia Copilului, a fost adusa la spital in cursul zilei de luni, fiind internata cu suspiciune de colica renala. In urma analizelor, s-a evidentiat o infectie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Fata a fost trimisa la Iasi, intubata, cu un echipaj de Terapie Intensiva Mobila care s-a defectat pe drum, ea fiind preluata de o autospeciala din Iasi.

"Am fost anuntati de reprezentantii spitalului cu privire la acest caz. Am raportat situatia la Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi. Am inceput propria ancheta epidemiologica si urmeaza sa asteptam rezultatele analizelor", a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Vlada.

Doua adolescente care au fost internate in acelasi salon cu pacienta suspecta de meningita primesc tratament profilactic, de asemenea, fiind luate masuri pentru dezinfectarea salonului.

De asemenea, vineri, o adolescenta in varsta de 16 ani a fost internata pe Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani, cu suspiciune ca ar fi contactat meningita meningococica, a declarat, pentru AGERPRES, epidemiologul sef al Directiei de Sanatate Publica (DSP) a judetului Botosani, medicul Irina Alecu.

Potrivit acesteia, minora are domiciliul in strainatate si se afla in vizita in judetul Botosani. Oficialul DSP sustine ca, in acest context, "nu se pune problema unui focar local".

"Avem o suspiciune in investigatie, care nu face parte dintr-o comunitate locala. Este o persoana venita in vizita si este in investigatie. Este cetatean roman, dar nu este rezident in Romania, asa ca nu se pune problema unui focar local. Au fost identificati toti contactii, s-au luat toate masurile necesare", a afirmat Alecu.

Potrivit medicilor Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati, adolescenta, care vine din Italia, se afla sub un tratament cu antibiotice si raspunde corespunzator la acesta.

Cazul de la Botosani a aparut dupa ce saptamana trecuta o eleva de 18 ani de la Colegiul National ''Gheorghe Lazar'' din Bucuresti a decedat ca urmare a contactarii meningitei meningococice.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Botosani, ca nu este cazul ca populatia sa intre in panica dupa cazul de meningita meningococica soldat cu decesul elevei de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti, subliniind ca exista de la doua pana la cinci cazuri pe an din acest tip de meningita.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri