Politia a deschis o ancheta in cazul strangerii de fonduri initiate pe Facebook, pentru restructurarea Cazinoului din Constanta. Constanteanul care a avut ideea campaniei, Bogdan Druga, fost jandarm care traieste in Italia, spune ca nu a fost contactat de nimeni din cadrul politiei, scrie Adevarul.

Barbatul s-a declarat indignat de neputinta autoritatilor de a avea grija de cel mai frumos monument de la malul marii, astfel ca a decis sa porneasca, pe cont propriu, o astfel de actiune, pe care spera c-o va duce la bun sfarsit cu ajutorul cetatenilor si al unor institutii publice si private.

Campania de strangere de fonduri, intitulata „Salvam Cazinoul din Constanta“, a demarat la 19 aprilie. Pana acum a fost colectata suma de 1.264 euro, bani donati de 84 persoane, dintr-un total de 3 milioane euro propus a fi adunat.

„Politistii Sectiei 3 Politie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca o persoana ar fi initiat, pe o retea de socializare, o campanie pentru strangerea de fonduri, in scopul restaurarii cladirii Cazinoului din municipiul Constanta. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit faptul ca persoana in cauza nu este autorizata in scopul mai sus-mentionat, astfel ca politistii constanteni au deschis un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

"Pe aceasta cale, le recomandam cetatenilor sa nu dea curs unor astfel de initiative" a comunicat IPJ Constanta.

Constanteanul neaga insa ca Politia l-ar fi instiintat despre acest demers. „Nu m-a contactat nimeni, dar le stau la dispozitie“, a afirmat Bogdan Druga.

Cazinoul din Constanta apartine Primariei Constanta si este administrat de Compania Nationala de Investitii (CNI) pentru lucrarile de reparare care se afla la a patra organizare de licitatie.

Printr-un anunt postat pe Facebook, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a transmis la randul sau:

„In urma sesizarilor primite la CNI, va anuntam ca nici Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si nici societatea noastra nu au nicio contributie sau implicare si ne dezicem in totalitate de initiativele care exista in spatiul public privind colectarea de sume de bani pentru reabilitarea Cazinoului din Constanta.

MDRAP, prin CNI, depune toate eforturile astfel incat o noua procedura de achizitie publica sa fie demarata in cel mai scurt timp posibil. In acest sens a fost emis avizul interministerial privind reavizarea obiectivului si urmeaza sa fie emisa hotararea de guvern de reavizare a indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, precizam ca finantarea acestui obiectiv de investitii este asigurata conform prevederilor legale si nu are legatura cu colectarea de sume de bani prin intermediul diverselor asociatii sau strangeri de fonduri pe pagini de Facebook.

Pe aceasta cale recomandam tuturor persoanelor interesate de acest obiectiv de investitii sa urmareasca atat site-ul, cat si pagina noastra de Facebook, dar si pe cele ale Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru o buna informare si pentru a afla ultimele detalii legate de derularea acestui proiect.“

Bogdan Druga, initiatorul campaniei de adunare de fonduri, a comentat la postarea MDRAP:

„Domnilor reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regional si Administratiei Publice, eu sunt persoana care a initiat acea strangere de fonduri, din 2014 asteptam minunea renovarii Cazinoului din Constanta. Ca constantean ma doare sufletul de starea jalnica in care se afla Cazinoul Constanta. Anul trecut cand cei de la Neversea au strans bani pentru Cazino, nimeni nu a avut nimic de obiectat. Este o initiativa cetateneasca si dorim sa colaboram in strangerea fondurilor necesare pentru renovarea Cazinoului. Va multumesc. Cu stima si respect, un Constantean“.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri