Forfota mare la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, care s-a pregatit special pentru summit-ul UE din 9 mai, care va avea loc in oras. Toti medicii sefi de sectie si cei mai buni medici specialisti vor fi de garda in zilele de 8, 9 si 10 mai, iar sectia de Urgenta a spitalului a fost zugravita, iar intrarile au fost securizate prin montarea de usi cu cartela acolo unde a fost posibil, a declarat, joi, directorul general al spitalului, Cornel Benchea.

In ziua de 9 mai, cand sefii de stat si de guvern din UE vor avea Summitul Partidului Popular European si Summitul Uniunii Europene, in cel mai mare spital public din Sibiu vor fi de garda, in premiera, un numar dublu de medici, fiind adusi de acasa toti medicii sefi de sectii.

"Garzile se vor dubla pe 8, 9 si 10. Spre exemplu, la Interne erau doi medici de garda, unul pe sectie si unul in Urgenta. Acum o sa fie patru. O sa fie medici tot din sectie. Nu aducem medici din afara, ii aducem de acasa si vor face in acele zile, dublu. Deci, daca aveam un medic, o sa fie doi. Si o sa fie medici primari si specialisti, in principiu rezidenti deloc sau numai acolo unde nu se poate. Toti sefii de sectii o sa fie de garda in data de 9 mai plus inca un medic din sectia respectiva", a explicat directorul Cornel Benchea, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, in sectia de Urgenta se va dubla numarul de medici si se vor securiza la maxim intrarile, in asa fel incat orice apartinator sa poata sa intre in spital doar prin intrarile principale, care sunt monitorizate in general cu paznici si camere video. Pentru prima data in istoria recenta a Sibiului, urgentele medicale nu vor fi tratate doar in spitalele din oras, ci si in trei corturi de campanie, care deocamdata nu se stie unde vor fi amplasate.

"In Urgenta vor fi medici de garda dublu si vor fi trei corturi care nu stiu unde vor fi puse, primele urgente vor fi tratate in corturile respective. Vor fi trei spitale de campanie, in care nu va fi personal de la noi. (...) Am renovat la Urgenta. (...) Acum o sa punem o usa metalica pe care o sa o blocam. Apartinatorii care vor sa ajunga la Chirurgii, Ortopedie, nu vor mai putea din Urgenta, ci doar prin intrarile principale. Incercam sa securizam cat se poate", a mai spus directorul Cornel Benchea.

Toti medicii care vor fi de garda in zilele de 8, 9 si 10 mai in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu sunt verificati de catre Serviciul de Protectie si Paza (SPP).

"A trebuit sa dam lista la toti medicii care sunt de garda la SPP, ca sa stie cine sunt", a adaugat directorul spitalului sibian, Cornel Benchea.

Intrebat daca Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, cel mai mare din judet, este pregatit sa faca fata Summitului UE, directorul institutiei a spus: "Am facut ceea ce am putut face, eu zic ca lucrurile s-au mai pus un pic la punct."

Consiliul Judetean (CJ) Sibiu a alocat o jumatate de milion de lei, pentru pregatirile de Summit de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, potrivit presedintelui CJ, Daniela Cimpean.

In municipiul Sibiu vor fi amplasate corturi medicale, pentru urgente prespitalicesti si vor fi aduse, pe aeroport, elicoptere SMURD si un avion medical, pe durata Summitului Uniunii Europene care va avea loc in data de 9 mai, a anuntat recent, intr-o conferinta de presa, directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, Cornel Benchea.

"Pentru Summit lucrurile sunt pregatite. Am avut nenumarate discutii cu reprezentantii Ministerului de Interne si Ministerului de Externe. Pe langa UPU al nostru vor fi inca trei spitale mobile, amenajate in corturi si speram ca in felul acesta sa putem face fata. Va fi adus personal din judetele limitrofe, ambulante, deci eu zic ca totul va fi pregatit si daca ar fi sa se intample ceva aici, sa speram ca putem face fata si oricum sunt spitale de rezerva Muresul, Clujul si Bucurestiul, plus un avion pentru Germania pregatit pe aeroport. Deci, cam acestea sunt pe scurt pregatirile pentru Summit", a explicat recent, directorul Cornel Benchea.

Medicii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu au solicitat in 2018, aparatura noua, in valoare de 17,7 milioane de lei, pentru a face fata Summitului UE. Ministerul Sanatatii a alocat spitalului sibian, 2,1 milioane de lei, din 17,7 milioane de lei cerute, pentru Summitului UE.

In 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politica a Uniunii Europene, aici urmand sa se reuneasca sefii de stat si de guvern din UE. Summitul UE se va desfasura in cladirea Primariei Municipiului Sibiu din Piata Mare, iar presedintele Klaus Iohannis va purta discutii cu oaspetii sai chiar in biroul pe care l-a ocupat cand era primar al municipiului, a anuntat, recent, actualul edil al orasului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene si viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 - 2024, va reuni la Sibiu sefii de stat si de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegatii oficiale, 400 de invitati de rang inalt, circa 900 de jurnalisti si 100 de traducatori.

Tot in 9 mai, la Sibiu, in Complexul Muzeal National Astra, va mai avea loc si un Summit PPE. Sefi de stat si de guvern din UE, liderii partidelor de opozitie membre in Partidul Popular European (PPE) si presedintii Consiliului European, Comisiei Europene si Parlamentului European - Donald Tusk, Jean-Claude Juncker si Antonio Tajani - au fost invitati sa participe la viitorul summit PPE.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri