Este criza de medici la Spitalul Judetean Tulcea dupa ce singurii doi medici anestezisti de la Anestezie – Terapie Intensiva si-au depus demisiile saptamana trecuta, pe motiv ca sunt epuizati. Drept urmare, conducerea unitatii sanitare a ajuns sa caute medici si prin intermediul retelelor de socializare.

„In atentia medicilor ATI, Stimati colegi! Va solicit ajutorul dvs pentru continuarea activitatii sectiei ATI din Tulcea. Va oferim: 1. Spor de 85% 2. Prime lunare prin Consiliul judetean Tulcea 3. Cazare 4. Program flexibil 5. Sectie ATI dotata corespunzator si colectiv prietenos. Cei interesati ma pot contacta la tel. 0723.217.232", a scris pe pagina personala de Facebook managerului unitatii medicale, Tudor Nastasescu.

Saptamana trecuta, Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea s-a confruntat cu o situatie fara precedent, dupa ce singurii doi medici de la sectia de Terapie Intensiva si-au depus demisiile. Acestia si-au motivat decizia prin faptul ca sunt epuizati pentru ca sectia unde lucreaza functioneaza in regim de avarie inca din februarie.

La acel moment, Tudor Nastasescu, managerului unitatii medicale, declara ca sectia ATI lucreaza cu doi anestezisti angajati, ajutati de un al treilea medic pensionar.

„Problema este ca, din luna februarie, medicul care este pensionat a trebuit sa se retraga din cauza unor probleme de sanatate si am ramas numai cu doi medici anestezisti. Cu tot devotamentul lor, este imposibil sa lucreze cele 24 de ore saptamana de saptamana", a precizat Tudor Nastasescu, potrivit Hotnews.

De asemenea, acesta a mai spus ca inca din luna februarie a incercat sa gaseasca macar un al treilea medic anestezist, luand legatura cu toti factorii de decizie.

„Am facut apel catre centrele universitare sa gasim medici, am incercat chiar si in Bulgaria. Deocamdata avem numai promisiuni".

Nastasescu a mai adaugat ca unitatea sanitara functioneaza in sistem de avarie, fiind efectuate numai interventiile chirurgicale de urgenta.

„Nu vad nicio rezolvare imediata a situatiei si nu stiu ce vom face pe viitor daca nu vom gasi medici anestezisti sau daca cei doi medici nu vor reveni asupra demisiilor care sper sa fie mai degraba un semnal de alarma", a mai spus Nastasescu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri