Aproape 23.000 de metri cubi de material lemnos au fost confiscati de politistii de ordine publica din toata tara, in prima parte a acestui an, valoarea ridicandu-se la peste 6,6 milioane de lei, informeaza IGPR.

''La nivel national, in primele luni din 2019, politistii au organizat 12.468 de actiuni si controale pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori, precum si pentru asigurarea legalitatii circulatiei, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos. De asemenea, au fost verificate aproape 3.300 de obiective (targuri, oboare, piete, exploatari forestiere, depozite, ocoale silvice) si peste 23.000 de autovehicule'', se arata intr-un comunicat al IGPR, conform Agerpres.ro.

In urma acestor activitati, volumul de masa lemnoasa taiata ilegal a scazut cu peste 16 procente, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar taierile ilegale din padurile proprietatea statului au scazut cu 7,56%, precizeaza sursa citata.

Potrivit IGPR, au fost constatate 551 de infractiuni la regimul silvic, fapte pentru care sunt cercetate penal 509 persoane, fata de 22 dintre acestea fiind luate masuri preventive.

In primele 3 luni ale anului 2019, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2018, infractiunile sesizate la regimul silvic au scazut cu 12 procente, 825 dintre acestea reprezentand sesizari din oficiu.

Citeste si:
Perchezitii la fostul sef al Transelectrica, angajat cu acte false
Perchezitii la fostul sef al...

Politistii Directiei de Ordine Publica au aplicat peste 5.200 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 10 milioane de lei, in conformitate cu Legea nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

Au fost ridicate in vederea confiscarii peste 1.300 de bunuri, dintre care 404 fierastraie mecanice, 235 topoare, 169 de atelaje hipo si 6 tractoare, mai arata IGPR.

In aceasta perioada, 276 de apeluri au fost primite prin 112 privind transporturile ilegale de materiale lemnoase, la 63 dintre acestea politistii care au intervenit au descoperit nereguli la documentele de insotire a marfii, mai precizeaza sursa citata.

Citeste si:
IGPR: 13 urmariti international au fost adusi in tara in ultima saptam
IGPR: Politistii romani au...
Sursa foto: salajean / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Perchezitii in Romania si Marea Britanie, trafic de persoane