Ca urmare a controlului de la Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sarbu” autoritatile au descoperit ca una dintre moase este purtatoare de stafilococ auriu. Cinci bebelusi nascuti la Maternitatea Giulesti s-au imbolnavit recent si au ajuns la alte spitale pentru tratament, potrivit unui comunicat de presa.

O echipa din cadrul DSPMB, realizeaza, in perioada 08.05-15.05.2019, o actiune de control la Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sarbu”. Controlul vizeaza respectarea normelor de supraveghere, prevenire si limitare a infectiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curatenia, dezinfectia si sterilizarea, precum si normele tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale.

In cadrul verificarii au fost prelevate zilele trecute un numar de 48 de probe de sanitatie, exudate nazale si probe de apa sterile. Rezultatele au relevat lipsa MRSA la toate probele efectuate, cu o exceptie. S-a depistat prezenta stafilococului coagulazo pozitiv la una dintre moase. Acest stafilocococ este diferit de MRSA de cel depistat in cazul nou-nascutilor, iar in cazul personalului purtator este necesara respectarea masurilor de protectie standard prevazute in norme, mai precizeaza comunicatul de presa.

Joi, inca doi bebelusi au fost transferati la spitalul Grigore Alexandrescu, iar numarul contaminarilor cu stafilococ auriu a ajuns astfel la cinci.

„Astazi avem internati trei bebelusi cu MRSA, nascuti la Giulesti. Doi dintre acestia s-au internat ieri, cu manifestari cutanate (au trei saptamani, si respectiv cinci zile). Cel de-al treilea bebelus este cel cu probleme respiratorii, internat in data de 4 mai. Toti sunt stabili", au transmis, potrivit Digi24, reprezentantii Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri