#TeamHOSPICE, cea mai numeroasa si optimista comunitate sportiva care sustine o cauza sociala, a participat in weekendul 11-12 mai la Bucharest Half Marathon 2019, in numele pacientilor care infrunta un diagnostic incurabil aflati in grija HOSPICE Casa Sperantei.

Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor si al alergatorilor, HOSPICE Casa Sperantei a strans fonduri de peste 300.000 de lei in cadrul evenimentului sportiv. Cu aceasta suma, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacientii adulti si copii care sufera de boli incurabile 320 de zile de internare in spitalele organizatiei, 390 de vizite la domiciliul pacientilor si 1.000 de participari in centrele de zi ale fundatiei.

Fie ca vorbim de cursa populara, de cea individuala, de stafeta, de semimaratonul de 21 de km sau de cursa copiilor, in total, 800 de alergatori #TeamHOSPICE au facut pasi mari pentru speranta, in weekend, pentru copiii si adultii aflati in grija HOSPICE. Lor li se adauga sutele de donatori care i-au sustinut pe conturile de galantom, pacientii care au participat la cursa populara, angajatii HOSPICE, zecile de voluntari, sponsorii, partenerii si prietenii fundatiei.

Doi copii in scaun cu rotile au fost prezenti si ei la start, pentru a demonstra ca nicio linie de finis nu e imposibil de trecut, atunci cand ai prieteni aproape. Anuta si Cipri, pacienti HOSPICE, au facut echipa cu Tudor Coltan si Ciprian Rogojan la cursa persoanelor cu dizabilitati. De asemenea, din #TeamHOSPICE au facut parte #Eroinele: 40 de paciente HOSPICE – femei curajoase, care infrunta sau au infruntat cancerul, au alergat la cursa de 3km, antrenate de Ciprian Marica si motivate de Dorian Popa.

“Ne bucuram sa vedem cum intreaga comunitate TeamHOSPICE creste de la an la an, cum oameni buni vin sa ne cunoasca si apoi ne devin prieteni. Ce s-a intamplat acest weekend a fost mai mult decat un semimaraton, a insemnat o poveste despre implicare, solidaritate si bucurie, in cele mai frumoase forme. In Team HOSPICE au fost sute de participanti, de toate varstele, din domenii variate, din orase mai mici sau mai mari, persoane publice sau companii, toti cu dorinta comuna de a alerga pentru a fi alaturi de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii si adultii afectati de o boala incurabila. Le multumesc din inima tuturor celor care au alergat, au donat, au sustinut Team HOSPICE si cauza ingrijirii paliative. Generozitatea lor se traduce in ingrijire paliativa gratuita pentru copiii si adultii care infrunta un diagnostic incurabil”, a declarat Mirela Nemtanu, director executiv al HOSPICE Casa Sperantei.

Pentru imagini de la eveniment, testimoniale ale alergatorilor sau sustinatorilor Team HOSPICE, incurajari si povesti ale adultilor si copiilor aflati in ingrijirea HOSPICE Casa Sperantei, ne puteti urmari pe conturile noastre de Facebook si Instagram.

Despre HOSPICE Casa Sperantei

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania si cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizatia are doua spitale cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, echipe mobile in patru orase – Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti, sase sedii destinate oferirii de ingrijire paliativa si educatie si peste 100 de paturi pentru internare si activitati adiacente, destinate ingrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. In 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunatii Copaceni, primul din Romania destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 27 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 30.000 de copii si adulti cu boli incurabile, cat si familiilor acestora.

Poti sprijini pacientii HOSPICE si cauza ingrijirii paliative cu o donatie ( https://www.hospice.ro/doneaza/ ). Pentru mai multe informatii, accesati www.hospice.ro. Ne gasiti pe Facebook si pe Instagram , iar pe Youtube puteti afla povestea HOSPICE si istoria ingrijirii paliative in Romania.

Pentru ca toate serviciile oferite de HOSPICE sunt gratuite, ne bazam pe sprijinul si pe implicarea comunitatii – iar in aceasta perioada cea mai la indemana modalitate este redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit, platit deja statului, catre HOSPICE, fara niciun cost suplimentar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri