Dezintegrarea Uniunii Europene in urmatorii 20 de ani este o posibilitate realista in opinia a mai mult de jumatate din electoratul din 11 state membre, printre care si Romania, releva un sondaj de opinie realizat de YouGov si publicat miercuri de cotidianul britanic The Guardian.

Sondajul, realizat la solicitarea grupului de reflectie European Council on Foreign Relations, arata ca in Franta, Germania, Belgia, Italia, Olanda, Austria, Slovacia, Romania, Grecia, Republica Ceha si Polonia o majoritate din electorat considera ca dezmembrarea blocului comunitar european in 10-20 de ani este o 'posibilitate realista', noteaza Agerpres.

Datele sunt dezolante mai ales in Franta, unde partidul La Republique En Marche (LREM) se afla in urma formatiunii de extrema-dreapta Adunarea Nationala (RN) in preferintele electoratului pentru alegerile europene din 26 mai din aceasta tara.

Conform sondajului citat, 58% dintre francezi considera ca este foarte probabil sau destul de probabil ca UE sa se dezintegreze in urmatorii 20 de ani. Insa cea mai mare proportie se inregistreaza in Slovacia (66%).

Dintre cele 14 state analizate de YouGov, reprezentand 80% dintre locurile din Parlamentul European, doar in Suedia (44%), Danemarca (41%) si Spania (40%) proportia celor care prezic o implozie a UE este mai mica de 50%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri