Dezintegrarea Uniunii Europene in urmatorii 20 de ani este o posibilitate realista in opinia a mai mult de jumatate din electoratul din 11 state membre, printre care si Romania, releva un sondaj de opinie realizat de YouGov si publicat miercuri de cotidianul britanic The Guardian.

Sondajul, realizat la solicitarea grupului de reflectie European Council on Foreign Relations, arata ca in Franta, Germania, Belgia, Italia, Olanda, Austria, Slovacia, Romania, Grecia, Republica Ceha si Polonia o majoritate din electorat considera ca dezmembrarea blocului comunitar european in 10-20 de ani este o 'posibilitate realista', noteaza Agerpres.

Datele sunt dezolante mai ales in Franta, unde partidul La Republique En Marche (LREM) se afla in urma formatiunii de extrema-dreapta Adunarea Nationala (RN) in preferintele electoratului pentru alegerile europene din 26 mai din aceasta tara.

Conform sondajului citat, 58% dintre francezi considera ca este foarte probabil sau destul de probabil ca UE sa se dezintegreze in urmatorii 20 de ani. Insa cea mai mare proportie se inregistreaza in Slovacia (66%).

Dintre cele 14 state analizate de YouGov, reprezentand 80% dintre locurile din Parlamentul European, doar in Suedia (44%), Danemarca (41%) si Spania (40%) proportia celor care prezic o implozie a UE este mai mica de 50%.

Citeste si:
Un Brexit ar conduce la o destramare a UE, arata diplomatia suedeza
Un Brexit ar putea conduce la...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bogdan Dragoi, SIF1, despre oportunitati de investitii si Brexit