Viorica Dancila a afirmat ca i-a asigurat pe primari ca Guvernul va elimina autorizatia de construire pentru ca edilii sa poata accesa mai usor Fondul de Dezvoltare si Investitii. Premierul a precizat ca a avut discutii in judetul Suceava despre stadiul implementarii PNDL 1 si PNDL 2, potrivit Hotnews.

„Am discutat despre stadiul implementarii PNDL 1, PNDL 2, despre Fonduri de Dezvoltare si Investitii si i-am asigurat pe primari ca pentru a accesa mai usor acest fond vom elimina autorizatia de constructie. Am vazut ca marea majoritate a primarilor sunt multumiti de aceste programe guvernamentale care au permis dezvoltarea comunitatilor locale indiferent de culoarea politica pentru ca noi ne dorim ca fiecare comunitate sa se dezvolte, sa aiba conditii din ce in ce mai bune, pentru ca in ansamblu toate acestea duc la dezvoltarea judetului si bineinteles la dezvoltarea Romaniei. Acestea au fost problemele discutate si bineinteles ca nu am vrut doar sa ascultam ceea ce spun, vom veni cu solutii pliate pe realitatea existenta astfel incat sa putem rezolva multe dina ceste probleme”, a declarat Viorica Dancila, marti.

„Am efectuat aceasta vizita la invitatia domnului senator Stan, avand in vedere ca aici este o problema semnalata de catre mai multi primari, legata de utilitati si mediu, problema care necesita o interventie guvernamentala. (...) Bineinteles ca noi ne vom apleca asupra acestei probleme, vom gasi solutii, astfel incat comunitatile respective sa poate sa isi desfasoare activitatea in conditii normale. Legat de aceasta problema mai multe detalii vor fi date de catre ministrul Finantelor Publice si ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici”, a explicat Dancila.

Premierul a mai spus ca ministrul Finantelor a vorbit cu edilii si despre fonduri, iar ministrul Sanatatii a discutat cu acestia despre prioritatile din domeniu.

„S-a vorbit si despre fonduri, pe fiecare primarie in parte, domnul ministru a avut o discutie detaliata legata de acest aspect, dar si despre dotarea spitalelor unde doamna ministru Sorina Pintea a discutat cu primarii pentru ca asa cum stiti anul acesta avem cel mai mare buget pe sanatate si educatie, domenii prioritare pentru Romania si ne dorim ca fiecare spital din Romania sa poata fi dotat cu aparatura performanta pentru ca sanatatea este foarte importanta pentru fiecare cetatean”, a conchis Viorica Dancila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri