Ministerul Sanatatii va continua finantarea constructiei la noul spital din Falticeni, demarata in 1991, pentru ca in toamna acestui an sa se finalizeze lucrarile si sa se inaugureze investitia, a declarat marti, intr-o conferinta de presa la Frasin, ministrul Sorina Pintea.

Ministrul a criticat informatiile aparute in presa, potrivit carora din 2015 nu s-au mai alocat bani de la bugetul de stat pentru aceasta investitie, precizand ca anul trecut s-au alocat 13,5 milioane de lei, in 2019 alti 476.000 de lei pentru plati restante, iar in aceasta saptamana, dupa ce Comisia de evaluare va analiza propunerile, spitalul din Falticeni va fi finantat cu 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor de constructii si 25 de milioane pentru echipamente medicale, scrie Agerpres.

"Anul acesta, acest spital se va deschide. Deci nu se pune problema sa nu alocam sau ca nu am fi alocat bani. Cred ca domnul ministru Banicioiu a spus asta, ca din 2015 nu s-au alocat bani. (...) In septembrie revenim la Falticeni sa deschidem spitalul'', a spus Pintea.

Ministrul a subliniat ca sanatatea nu are culoare politica si ca multe alte spitale din judet si din tara au primit bani, in conditiile in care Ministerul Sanatatii ''are cel cel mai mare buget pe care l-a avut vreodata'' si mai asteapta solicitari din partea unitatilor sanitare pentru finantari.

"Am declarat in nenumarate randuri, doamna prim-ministru si eu, ca sanatatea nu are culoare politica (...) alocarile financiare de anul acesta sunt o dovada clara a faptului ca nu spunem vorbe mari (...) dupa cum spunea si doamna prim-ministru, este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodata Ministerul Sanatatii'', a spus Pintea.

Ea a precizat ca, in acest an, MS finanteaza Spitalul Judetean Constanta pentru achizitia unui scintigraf, Spitalul Gura Humorului, ''cu o solicitare modesta'' de 300.000 de lei, Spitalul Municipal Radauti cu 2,3 milioane de lei si Spitalul din Cimpulung Moldovenesc care a solicitat doar 194.000 de lei.

"Astept in continuare solicitarile spitalelor din judetul Suceava (...) Noi ne tinem de cuvant", a mai spus Pintea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri