Papa Francisc a sosit, vineri, la Bucuresti, pentru o vizita de stat, pastorala si ecumenica de trei zile, desfasurata sub genericul ''Sa mergem impreuna!', potrivit Agerpres.

UPDATE 17:00: Coloana oficiala a ajuns la Catedrala Mantuirii, unde Papa Francisc a fost intampinat cu paine si sare.

UPDATE 16:55: Papa Francisc pleaca de la Patriarhie catre Catedrala Mantuirii, cu Loganul, in care s-a suit in fata, langa sofer, un gest cu totul si cu totul neuzual pentru un demnitar, dar care transmite un mesaj extraordinar de incredere

UPDATE 16:45: Papamobilul a sosit in fata Patriarhiei. Surpriza: nu este o Dacia Duster, cum s-a vorbit, ci un Isuzu

UPDATE: 15:50: Papa Francisc a ajuns la Palatul Patriarhiei

Papa Francisc a ajuns la Palatul Patriarhiei, unde urmeaza sa aiba o intalnire privata cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel.

La Palatul Patriarhiei, Suveranul Pontif se va intalni si cu membrii Sinodului Permanent al BOR.

Mii de persoane l-au asteptat si l-au salutat pe Suveranul Pontif pe drumul de la Nuntiatura Apostolica spre Dealul Mitropoliei.

De aici, Papa Francisc va merge la Catedrala Nationala.

UPDATE: 13:45: Suveranul Pontif a plecat de la Palatul Cotroceni la Nuntiatura Apostolica.

UPDATE 13:30: Papa Francisc si presedintele Klaus Iohannis au tinut cate un discurs

Klaus Iohannis: Este o mare bucurie pentru mine, ca presedinte, si in numele tuturor romanilor sa va primesc la Bucuresti si sa va urez: Bun venit in Romania! Va veti afla pentru cateva zile pe taramul Sfantului Andrei si sunt convins, sfinte parinte, ca la Iasi, Blaj si Sumuleu Ciuc veti fi intampinat cu cea mai mare caldura. Veti putea cunoaste tara pe care Sfantul Ioan Paul al II-lea a numit-o gradina Maicii Domnului.

Papa Francisc: Ma bucur sa ma aflu in frumoasa dumneavoastra tara, la 20 de ani de la vizita Sfantului Ioan Paul al II-lea, in momentul in care Romania, pentru prima data de cand face parte din Uniunea Europeana, detine in acest semestru Presedintia Consiliului UE. Momentul acesta este potrivit pentru a avea o privire de ansamblu asupra celor 30 de ani de cand Romania s-a eliberat de un regim care oprima libertatea civila si religioasa si o izola de celelalte tari europene si care, pe langa aceasta, dusese la stagnarea economiei si la epuizarea fortelor sale creatoare. In acest timp, Romania s-a angajat intr-un proiect democratic, printr-un pluralism al fortelor politice si sociale si prin dialogul intre acestea, avand drept scop recunoasterea esentiala a libertatii religioase si integrarea deplina a tarii in contextul international mai larg. Se impune sa recunoastem ca, in ciuda numeroaselor dificultati si lipsuri, Romania a facut multi pasi inainte pe acest drum.

UPDATE 12:48: Papa Francisc si presedintele Klaus Iohannis au inceput discutiile bilaterale

UPDATE 12:20: Seful statului l-a intampinat pe Papa Francisc alaturi de sotia sa, Carmen. Din delegatia care l-a primit pe Suveranul Pontif au facut parte toti consilierii prezidentiali si de stat.

"E o zi frumoasa, o zi importanta", a spus presedintele inainte de sosirea Suveranului Pontif.

Papa a fost salutat, pe platoul de ceremonii, de un grup de copii si tineri de la Consiliul National al Elevilor, Alianta Nationala a Studentilor din Romania, Consiliul Tineretului din Romania, Scoala Concordia, de la corurile Cantus Mundi si Madrigal, Cercetasii Romaniei si Asociatia Nationala a Surzilor din Romania, care au fluturat stegulete ale Romaniei.

Suveranul Pontif a salutat Garda de Onoare in limba romana.

STIRE INITIALA:

Suveranul Pontif a fost intampinat, pe Aeroportul International ''Henri Coanda'', de presedintele Klaus Iohannis, impreuna cu sotia sa, Carmen Iohannis, conform Digi24.ro.

De la aeroport, Papa se va deplasa catre Palatul Cotroceni, unde va avea loc, pe Platoul Marinescu, ceremonia oficiala de primire.

Vor urma convorbiri tete-a-tete presedintele Iohannis - Papa Francisc. Apoi, Suveranul Pontif va avea, tot la Palatul Cotroceni, o intalnire cu autoritati, reprezentanti ai societatii civile si corpului diplomatic. Seful statului roman va sustine o alocutiune, iar Papa un discurs.

Papa Francisc a venit in Romania la 20 de ani de la vizita istorica a Papei Ioan Paul al II-lea la Bucuresti, prima a unui Suveran Pontif intr-o tara majoritar ortodoxa.

Dupa-amiaza, Papa Francisc se va intalni cu conducerea Bisericii Ortodoxe Romane, va merge la Catedrala Nationala, dupa care va prezida Sfanta Liturghie la Catedrala romano-catolica "Sfantul Iosif".

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri