Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod portocaliu si unul galben de instabilitate atmosferica, valabile in aproape toata tara de vineri, dupa pranz, pana sambata dimineata. Avertizarile acopera toate locurile in care va merge Papa Francisc in timpul vizitei ce o efectueaza in acest weekend in Romania.

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada 31 mai, ora 15.00 - 1 iunie ora 10.00.

In cea mai mare parte a Munteniei si Dobrogei, nordul Olteniei, jumatatea de sud a Moldovei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, va ploua torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 40...50 l/mp si pe arii restranse 60…80 l/mp.

In special in estul si sud-estul tarii vor fi vijelii, grindina de medii si mari dimensiuni si frecvente descarcari electrice.

Codul galben este valabil in intervalul 31 mai, ora 12.00 - 1 iunie ora 10.00.

In intervalul mentionat, vremea va fi instabila. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Instabilitatea atmosferica se va mentine temporar accentuata si in urmatoarele zile, in cea mai mare parte a tarii, mai noteaza meteorologii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri