Mii de credinciosi din toata tara, dar si de peste hotare il asteapta sambata pe Papa Francisc la Sumuleu Ciuc si la Iasi, unde Suveranul Pontif se va afla in cea de-a doua zi a vizitei sale in Romania.

UPDATE 11:15 - Papa Francisc a ajuns, sambata, la sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc, locul unde va oficia o Liturghie Pontificala si unde, in fiecare an, are loc cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrala si de Est.

UPDATE: Cateva zeci de persoane prezente la Sumuleu Ciuc, pentru a participa la slujba pe care Papa Francisc o va oficia, sambata dimineata, in altarul in aer liber dedicat Fecioarei Maria, au avut nevoie de asistenta medicala.

Vizita Papei a debutat vineri, la Bucuresti, si se incheie duminica, la Blaj.

Suveranul Pontif a aterizat vineri pe Aeroportul International "Henri Coanda", el fiind intampinat de presedintele Klaus Iohannis. A urmat primirea oficiala de la Palatul Cotroceni, unde a avut o intalnire cu autoritati ale statului, reprezentanti ai societatii civile si ai corpului diplomatic. Tot vineri, Papa Francisc a avut o intalnire privata cu Patriarhul BOR, Daniel, si cu Sinodul Permanent, la Palatul Patriarhiei. Ulterior, Suveranul Pontif a mers la Catedrala Nationala, unde a rostit in latina rugaciunea "Tatal nostru", de unde a plecat cu papamobilul spre Catedrala "Sf. Iosif pentru a participa la Sfanta Liturghie.

Sambata, la Sumuleu Ciuc, Suveranul Pontif va fi intampinat cu Imnul Papal, dar si cu un vechi cantec bisericesc. Predica pe care Papa Francisc o va rosti in timpul liturghiei oficiate la Sumuleu Ciuc va fi tradusa simultan in limbile romana si maghiara.

La liturghia oficiata in celebrul sanctuar marian, Sanctitatea Sa va purta vesminte liturgice realizate de un cunoscut designer de haine bisericesti, din Satu Mare, Cristina Sabau-Trifu, conform Agerpres.ro.

In organizarea marelui eveniment de la Sumuleu Ciuc au fost implicati peste 300 de preoti concelebranti, precum si zeci de preoti care vor fi prezenti in multimea de pelerini pentru a-i impartasi pe credinciosi. De asemenea, la slujba vor participa 60 de episcopi, patru diaconi, iar unele informatii arata ca ar urma sa ia parte si patru cardinali.

Pentru prima data dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, statuia facatoare de minuni a Fecioarei Maria de la Sumuleu Ciuc, sculptata in lemn de tei, cu o inaltime de 2,27 metri, cea mai mare de acest fel din lume, cu o vechime de peste 500 ani, va fi urcata pe munte si va impodobi altarul de unde Suveranul Pontif va oficia sambata slujba.

De la Sumuleu Ciuc, Papa Francisc va pleca la Iasi, unde va ajunge dupa ora 17,00, si va vizita Catedrala "Sfanta Fecioara Maria, Regina".

Aici se va intalni cu aproximativ 800 de bolnavi si de persoane in varsta. Dupa aceasta intrevedere, se va deplasa cu papamobilul spre Piata Palatului Culturii pentru a participa la "Intalnirea mariana cu tinerii si familiile". Papa Francisc va sustine un discurs pe scena amplasata in Piata Palatului Culturii special pentru acest eveniment.

In ultima zi a vizitei sale in Romania, Sfantul Parinte se va afla duminica, la Blaj, unde va participa la Divina Liturghie cu beatificarea a sapte episcopi martiri greco-catolici.

Suveranul Pontif a autorizat inca din luna martie recunoasterea martiriului a sapte episcopi romani greco-catolici: Valeriu Traian Frentiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Balan, Alexandru Rusu si Iuliu Hossu - ucisi din ura fata de credinta intre anii 1950 si 1970.

Desfasurata sub genericul "Sa mergem impreuna!", la 20 de ani de la vizita istorica a Papei Ioan Paul al II-lea, vizita de stat, pastorala si ecumenica a Papei Francisc in Romania are o puternica amprenta mariana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri