Inundatiile au afectat, in ultimele 24 de ore, 159 localitati din 28 judete si municipiul Bucuresti, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din sute de case, beciuri, subsoluri, curti si anexe gospodaresti. Au fost inundate sediile unor institutii publice, dar si ale mai multor firme. In continuare, sunt in teren 20.000 de lucratori ai Ministerului Afacerilor Interne cu 8.500 de mijloace tehnice, conform News.ro.

”Ca urmare a manifestarii fenomenelor hidrometeorologice, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate efecte la nivelul a 159 localitati din 28 judete si municipiul Bucuresti, fiind afectate 240 case, 82 beciuri/subsoluri, 690 curti, 57 anexe gospodaresti si 5 cladiri apartinand unor institutii publice si 5 ale unor operatori economici, precum si 21 strazii”, au transmis, miercuri dimineata, reprezentantii MInisterului Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit acestora, circulatia rutiera a fost temporar afectata pe sapte drumuri nationale si sapte din cauza alunecarilor de teren produse, acumularii de apa si aluviuni pe carosabil.

”La acest moment, circulatia rutiera este deschisa pe toate drumurile mentionate mai sus, dar traficul rutier este blocat pe 1 drum national (DN 73D/AG) si 2 drumuri judetene (203K/BZ, DJ 205D/VN), iar pe Soseaua de Centura a municipiului Bucuresti a fost deviat din cauza acumularii apei. Circulatia feroviara a fost afectata temporar pe 2 tronsoane de cale ferata (Chirlesti - Patarlagele/BZ si Barlad/GL)”, a mai transmis MAI.

Sursa citata a precizat ca, in judetele aflate sub avertizari sau atentionari de fenomene meteorologice si hidrologice periculoase, sunt in serviciu operativ pregatiti sa intervina in sprijinul comunitatilor si al autoritatilor locale peste 20.000 lucratori ai Ministerului Afacerilor Interne cu aproximativ 8.600 de mijloace tehnice.

In ultimele 24 de ore, au fost emise peste 30 de avertizari si atentionari de fenomene meteorologice severe.

Miercuri, la ora 10.00, a intrat in vigoare o noua atentionare de cod galben cu valabilitate pana la ora 23.00 ce vizeaza instabilitate atmosferica si cantitati de apa insemnate in Banat, Crisana, vestul si sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul si nordul Moldovei, nordul si estul Munteniei, precum si in zonele de munte.

Totodata, sunt in vigoare avertizari hidrologice de cod portocaliu si galben pe mai multe sectoare ale Dunarii care vizeaza depasirea cotelor de aparare, precum si pe cursurile de apa din sudul si sud-estul tarii, existand risc crescut de inundatii.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri