Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, sambata, o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata, valabila in urmatoarele zece ore in 11 judete, respectiv o avertizare Cod galben cu aceleasi caracteristici ce vizeaza 20 de judete si Municipiul Bucuresti, scrie Agerpres.

Potrivit meteorologilor, intre orele 14:00 - 21:00, pe durata Codului Portocaliu, in nordul si estul Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea se vor semnala manifestari de instabilitate atmosferica accentuata. Vor fi averse torentiale, intensificari ale vantului, vijelii, grindina si frecvente descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si pe arii restranse 50 - 60 l/mp.

Judetele afectate de avertizarea Cod portocaliu sunt: Vaslui, Galati, Vrancea, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Prahova si Dambovita.

Pe de alta parte, sambata, in intervalul orar 12:00 - 23:00, va fi in vigoare o avertizare Cod galben de vreme instabila. Astfel, in estul si sud-estul tarii, precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 - 25 l/mp, iar izolat 40 - 50 l/mp.

Judetele vizate de Codul Galben sunt: Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Bacau, Harghita, Covasna, Brasov, Prahova, Giurgiu, Arges, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Gorj, Valcea si Municipiul Bucuresti.

Pe de alta parte, ANM a emis si o informare de vreme rea, valabila in restul teritoriului pana marti seara. Astfel, in urmatoarele zile, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, cu perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina.

De asemenea, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15 - 25 l/mp, iar pe arii restranse 35 - 40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente in timpul dupa-amiezelor si al serilor.

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizarile publicate sambata

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri