O cantitate mare de praf a fost degajata duminica, in jurul orei 11:00, in statia Eroilor, din cauza lucrarilor desfasurate pe Magistrala 5, antreprenorul lucrarilor fiind avizat pentru a lua masuri, potrivit unui comunicat emis de Metrorex.

"Metrorex anunta ca astazi, 23.06.2019, in jurul orei 11:00, in statia Eroilor, a fost degajata o cantitate mare de praf, din cauza lucrarilor desfasurate pe Magistrala 5. Metrorex a avizat de urgenta antreprenorul lucrarilor pentru a lua masuri imediate. Se face precizarea ca nu a fost vorba despre fum sau despre vreun incendiu", precizeaza compania.

Metroul ar urma sa circule in Drumul Taberei la finalul acestui an, potrivit directorului companiei, Dumitru Sodolescu si a ministrului Transporturilor, Razvan Cuc.

In 2011 s-a semnat primul contract pentru M5. Termenul era de 36 de luni, la care se adaugau si alte termene, printre care cel pentru sistemul de automatizare. In 2015 era primul termen avansat pentru darea in functiune a metroului Drumul Taberei.

Magistrala 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (Opera), inclusiv Valea Ialomitei, este compusa din 10 statii de metrou si un depou, avand o lungime totala de 6,8 km. Valoare totala reactualizata conform devizului general este de 3,2 miliarde de lei. O parte din bani vin de la Banca Europeana de Investitii (BEI), mai exact 1,8 miliarde de lei (395 de milioane de euro), in urma semnarii contractului de co-finantare a proiectului.

Citeste si:
Metrorex: programul circulatiei in perioada sarbatorilor de iarna
Metrorex: programul...

Sursa foto: Facebook Metrorex

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum vor circula de Craciun si Revelion trenurile de metrou