Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o avertizare Cod portocaliu de furtuni, valabila in cinci judete, respectiv o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferica, ce vizeaza 18 de judete si Capitala, scrie Agerpres.

Potrivit meteorologilor, marti, in intervalul orar 13:00 - 23:00, pe durata Codului portocaliu, in judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi, precum si in zona continentala a judetului Constanta, vor fi perioade cu intensificari ale vantului cu viteze la rafala, in general, de 80 - 90 km/h, vijelii, averse torentiale, frecvente descarcari electrice si caderi de grindina. De asemenea, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si, izolat, 50 - 60 l/mp.

In acelasi timp, tot pana la ora 23:00, va fi in vigoare o avertizare Cod galben de vreme rea in Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul Olteniei, in zona Carpatilor de Curbura si Meridionali, precum si in Muntii Banatului. In aceste zone, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica temporar accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 l/mp.

Judetele vizate de avertizarea Cod galben sunt: Tulcea, Galati, Vrancea, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Arges, municipiul Bucuresti si, partial, judetele Bacau, Covasna, Brasov, Sibiu, Hunedoara, Valcea, Gorj, Caras-Severin si Mehedinti.

ANM precizeaza ca manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala pe spatii mici si in restul tarii.

Totodata, in intervalul 25 iunie, ora 11:00 - 27 iunie, ora 20:00, va fi valabila la nivelul intregii tari o informare meteorologica de disconfort termic accentuat. Astfel, vremea va fi calduroasa, iar disconfortul termic accentuat dupa-amiaza, cand pe arii relativ extinse in zonele de campie si podis indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Vremea va deveni caniculara miercuri (26 iunie) in Campia de Vest, iar joi (27 iunie) in zonele joase de relief.

Sursa foto: Unsplash/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri