Val de canicula in Europa, mercurul din termometre urcand zilele acestea pana la valori de 40 de grade Celsius in mai multe orase. In Romania, Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaa ca temperaturile vor ajunge la 35-36 de grade Celsius in zonele de campie, cu disconfort termic accentuat.

"Astazi (joi, 27 iunie - n. r.) vor fi valori de 35 de grade Celsius frecvent in zonele de campie, peste tot la campie si in vest, in sud si in est, iar izolat poate si 36 de grade, iar dupa amiaza vor fi furtuni puternice pe jumatatea de nord a tarii. Astazi este singura zi cu 35 de grade Celsius, ieri nu au fost, am inregistrat doar 34 de grade, dar disconfortul termic a fost accentuat si va fi in continuare in zonele de campie, pentru ca este si umezeala in atmosfera si indicele temperatura-umezeala (ITU) va fi ridicat”, mentioneaza Viorica Dima, meteorolog de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie.

Valul de caldura este chiar mai puternic in vestul Europei, acolo unde, temperaturile sunt asteptate sa ajunga la 45 de grade Celsius.

Temperaturile extreme au determinat meteorologul spaniol Silvia Laplana sa posteze imagini cu harta termina a continetului mentionand ca “"El infierno is coming".

  • In Germania, temperaturile au ajuns la 38,6 grade Celsius in Coschen, langa granita cu Polonia, stabilind astfel un nou record de temperatura pentru luna iunie.
  • In sudul Frantei, meteorologii anticipeaza temperaturi de pana la 44 grade Celsius Vineri, fiind chiar posibil sa fie depasit recordul de temperatura al tarii (44,1 grade Celsius in August 2003).
  • In cea mai mare parte a Spaniei temperaturile vor ajunge la aproximativ 35 de grade Celsius joi, iar orasele nordice Lleida, Logrono, and Zaragoza temperaturile pot ajunge la 41 grade Celsius.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iranul acuza Europa ca a sacrificat acordul nuclear