Un protest al actorilor este anuntat pe retelele de socializare pentru duminica seara, incepand cu ora 18.00, in Piata Victoriei, in urma taierilor bugetare de la institutiile de cultura, care au dus la concedieri.

"Im-protest! Iesim in piata Victoriei sa protestam inopinat, improvizat si imperturbati de caldura sau oboseala. E momentul ca toti: artisti si persoane angajate sau in colaborare cu institutii din mediul cultural din Bucuresti, si nu numai, sa ne strangem intr-un gest de solidaritate pentru cei care au fost concediati ca umare a taierii bugetului si a intarzierii subventiilor din partea primariei municipiului Bucuresti", se arata in mesajul transmis de organizatori.

"Situatia este deosebit de dezastruoasa, cu totii o resimtim direct: onoarii intarziate luni de ziile, proiecte anulate, spectacole tot mai putine, o totala lipsa de siguranta din orice punct de vedere. Foarte curand vom fi trasi raspundere in legatura cu contributiile sociale datorate la stat pentru anul trecut iar noi nu suntem platiti pentru munca depusa anul acesta", se arata in mesaj.

Organizatorii solicita sa fie platiti pentru spectacolele sustinute, cer deblocarea posturilor si finantarea activitatilor.

"Ne cerem dreptul la remunerarea muncii depuse si de a avea un loc de munca in institutiile pentru care ne-am specializat! Cerem banii care ni se cuvin dupa luni de zile de jucat gratis, cerem deblocrea posturilor, cerem sa existam si sa ne desfasuram activitatea decent, mai bine decat pana acum. Cerem sa nu mai fie pusa la coada cultura, sub orice forme s-ar manifesta ea. Educatie, teatru, cercetare", adauga organizatorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri