Una dintre masurile mentionate in Raportul de Guvernare PSD pentru perioada 2017-2019 vizeaza acordarea de "vouchere de 10 lei pentru fiecare elev care are o zi cu prezenta integrala" la scoala, iar "plata se va face la inceputul lunii urmatoare. In anul scolar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar incepand cu anul scolar 2020-2021 si celor din invatamantul gimnazial".

Asta prevede una dintre masurile anuntate de PSD. Setul de propuneri cu titlul "masuri prioritare pentru semestrul al II-lea" a fost publicat de catre PSD pe pagina oficiala, iar printre acestea se numara si cateva care vizeaza Educatia.

Edupedu arata ca daca s-ar aplica aceasta idee, atunci un elev care frecventeaza toate orele lunar, in toate cele aproximativ 20 de zile de scoala, ar urma sa primeasca 200 de lei in luna urmatoare. Cei care au lipsit o jumatate de luna, chiulind 10 zile din cele 20, deci doua saptamani de scoala, vor primi doar 100 de lei luna viitoare.

In invatamantul primar si gimnazial sunt 1.653.688 elevi, iar in invatamantul liceal sunt 629.755 de elevi, potrivit Institutului National de Statistica. Daca ar fi sa primeasca toti cate 200 de lei pe luna, efortul bugetar ar fi 456.688.600 pe luna, adica peste 3 miliarde de lei pentru cele circa 7 luni de scoala dintr-un an calendaristic.

Citeste mai mult pe aceasta tema aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri