Meteorologii au emis un Cod galben de vijelii pentru 14 judete din jumatatea de nord a tarii unde, pe parcursul zilei de marti, instabilitatea atmosferica va fi accentuata.

Potrivit atentionarii Administratiei Nationale de Meteorologie, pana marti noaptea, la ora 23:00, in cea mai mare parte a Moldovei, in Maramures, nordul Crisanei si local in Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se vor manifesta prin intensificari temporar puternice ale vantului, vijelii, averse torentiale, frecvente descarcari electrice si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40 - 50 litri/mp, scrie Agerpres.

Judetele care vor intra sub Cod galben sunt Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Suceava, Hunedoara, Neamt, Bacau, Botosani, Iasi si Vaslui.

Pe de alta parte, a fost emisa si o infirmare meteorologica vizand disconfort termic accentuat si canicula, dar si manifestari de instabilitate atmosferica, care intra in vigoare marti, de la ora 12:00 si va fi valabila pana joi dimineata, la ora 10:00.

Marti, vremea va fi caniculara si disconfortul termic accentuat in cea mai mare parte a tarii, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar in zonele de campie si podis se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35 - 37 de grade.

Gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere, indeosebi dupa-amiaza si in prima parte a noptii in nordul, nord-estul si local in centrul tarii, unde vor fi perioade cu innorari temporar accentuate, averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 - 25 l/mp si izolat 35 - 40 l/mp.

Miercuri, manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata se vor semnala dupa-amiaza si noaptea, la inceput in nord-est si in centru, precum si in zonele montane si submontane, apoi cu precadere in sud si sud-est.

In regiunile sudice, in dupa-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea calduroasa, izolat caniculara in Lunca Dunarii si disconfortul termic se va mentine accentuat.

Sursa foto: Images By Kenny/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri