Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de furtuni, valabila pana joi dimineata, in 18 judete si Municipiul Bucuresti, respectiv doua atentionari Cod galben de vreme instabila ce vizeaza in prima faza 16 judete, iar ulterior 14 judete si Capitala.

Conform prognozei, in intervalul 3 iulie, ora 10:00 - 4 iulie, ora 3:00, va fi Cod portocaliu in judetele Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Vrancea, Galati, Brasov, Covasna, Harghita, Constanta, Tulcea, precum si Municipiul Bucuresti si in zona de munte a judetelor Mures si Bacau.
In aceste zone vor fi perioade cu intensificari puternice ale vantului, cu rafale de peste 80 - 100 km/h, vijelii, grindina de dimensiuni medii si mari, frecvente descarcari electrice si averse torentiale.
In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si izolat 50 - 70 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala la inceputul intervalului in centrul tarii si la munte, iar dupa-amiaza si in prima parte a noptii, mai ales in sud-est.
Totodata, in intervalul 3 iulie, ora 10:00 - 4 iulie, ora 3:00, va fi in vigoare un prim Cod galben de vreme rea. In sudul, sud-estul si local in centrul si estul tarii, precum si in zonele montane si submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin intensificari ale vantului, vijelii, averse torentiale, frecvente descarcari electrice si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40 - 50 l/mp.
Pe de alta parte, in regiunile sudice, in dupa-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea calduroasa, izolat caniculara in Lunca Dunarii, iar disconfortul termic se va mentine accentuat.
Judetele vizate de prima avertizare Cod galben sunt: Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau, Suceava, Bistrita-Nasaud, Mures, Alba, Hunedoara, Sibiu, Arges, Valcea, Gorj, Mehedinti, Dolj si Olt.
De asemenea, pe parcursul zilei de joi, 4 iulie, intre orele 3:00 - 10:00, in sud-estul si local in sudul tarii vor mai fi manifestari de instabilitate atmosferica: averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 - 25 l/mp si izolat 40 l/mp.
Pe durata celui de-al doilea Cod galben de vreme rea, judetele afectate vor fi: Tulcea, Constanta, Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Buzau, Prahova, Giurgiu, Dambovita, Teleorman, Arges, Olt si Municipiul Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri