Marias Stas, expert in educatie, presedinte al Clubului Liderilor Mileniului Trei, a vorbit la emisiunea "Altfel de raspunsuri", moderata de Amalia Sterescu, despre nevoia de transformare a sistemului educational romanesc, lansand propuneri concrete de reforma. Discutia este cu atat mai actuala cu cat recentele rezultate ingrijoratoare de la examenul de bacalaureat confirma ceea ce se discuta de ani buni in Romania: sistemul educational este la un pas de colaps iar nevoia de reforma reala si rapida este stringenta.

Amalia Sterescu, leadership consultant, personal branding strategist si public speaking coach, a inceput discutia punctand cateva dintre cele mai grave probleme ale sistemului educational din Romania: cei peste 25 de ministri ai educatiei din ultimii 30 ani, rezultate academice situatie la coada Europei, decidenti care evita sa isi asume consecintele politice ale unei reforme.

Marian Stas, expert in educatie si presedinte al Clubului Liderilor Mileniului Trei, profesor de matematici aplicate la Harvard Business School, a fost invitatul Amaliei in emisiunea dedicata sistemului educational.

Cateva dintre ideile discutiei:

- nevoia de a zgudui sistemul - schimbarea de paradigma sau transformarea de sistem. Sistemul public al educatiei continua sa se tarasca de 30 ani, in cheia vechiului model educational.

Citeste si:
Radiografia educatiei: cati tineri tin la diploma si merg la facultate
Radiografia educatiei: cati...

- Romania pe bune incepe cu scoala pe bune. Transformarea de fond a societatii trebuie sa plece din transformarea sistemului educational.

- Sistemul actioneaza fatal la comenzi de sus in jos. Primul ingredient este rezistenta la schimbare. Cand ai 3 milioane de copii, 1,5 milioane de profesori si mii de scoli care sa inceapa simultan procesul, o sa fie greu. Actuala lege a educatiei permite infiintarea de unitati-pilot, in care sa experimentam. Prin Hotarare de Guvern putem implementa in cateva scoli sisteme de educatie de secolul 21.

Urmariti aici video-ul integral:

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Citeste si:
Strangerea fondului clasei, o practica de care nu vom scapa niciodata
Strangerea fondului clasei, o...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Iohannis: Cu ministri mediocri nu obtii decat rezultate mediocre