Marias Stas, expert in educatie, presedinte al Clubului Liderilor Mileniului Trei, a vorbit la emisiunea "Altfel de raspunsuri", moderata de Amalia Sterescu, despre nevoia de transformare a sistemului educational romanesc, lansand propuneri concrete de reforma. Discutia este cu atat mai actuala cu cat recentele rezultate ingrijoratoare de la examenul de bacalaureat confirma ceea ce se discuta de ani buni in Romania: sistemul educational este la un pas de colaps iar nevoia de reforma reala si rapida este stringenta.

Amalia Sterescu, leadership consultant, personal branding strategist si public speaking coach, a inceput discutia punctand cateva dintre cele mai grave probleme ale sistemului educational din Romania: cei peste 25 de ministri ai educatiei din ultimii 30 ani, rezultate academice situatie la coada Europei, decidenti care evita sa isi asume consecintele politice ale unei reforme.

Marian Stas, expert in educatie si presedinte al Clubului Liderilor Mileniului Trei, profesor de matematici aplicate la Harvard Business School, a fost invitatul Amaliei in emisiunea dedicata sistemului educational.

Cateva dintre ideile discutiei:

- nevoia de a zgudui sistemul - schimbarea de paradigma sau transformarea de sistem. Sistemul public al educatiei continua sa se tarasca de 30 ani, in cheia vechiului model educational.

- Romania pe bune incepe cu scoala pe bune. Transformarea de fond a societatii trebuie sa plece din transformarea sistemului educational.

- Sistemul actioneaza fatal la comenzi de sus in jos. Primul ingredient este rezistenta la schimbare. Cand ai 3 milioane de copii, 1,5 milioane de profesori si mii de scoli care sa inceapa simultan procesul, o sa fie greu. Actuala lege a educatiei permite infiintarea de unitati-pilot, in care sa experimentam. Prin Hotarare de Guvern putem implementa in cateva scoli sisteme de educatie de secolul 21.

Urmariti aici video-ul integral:

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri