Aproximativ 22.000 de oameni au beneficiat anul trecut de investigatii medicale gratuite, necesare diagnosticarii corecte si complete a unor boli cronice. Intregul demers s-a desfasurat in peste 200 de spitale, clinici si laboratoare din intreaga tara, atat din mediul privat, cat si public, cu ajutorul Roche Romania.

22.000 de romani au beneficiat de investigatii medicale gratuite. Acestea au fost oferite atat prin intermediul
laboratoarelor si clinicilor partenere in cadrul acestor programe, de pe intreg teritoriul tarii, cat si prin intermediul unor caravane de investigatii medicale care au strabatut zone defavorizate, unde accesul la investigatii medicale este limitat.

Din cele 22.000 de teste, cele mai multe (11.599) au fost facute pentru cancerul la san. Apoi au urmat investigatiile pentru hepatite virale (3.305) si limfoame (3.400).

In urma unei investitii de peste 17 milioane de lei din partea companiei Roche Romania au fost derulate mai multe proiecte care au urmarit prevenirea si diagnosticarea precoce a unor boli precum cancerul, afectiunile neurologice, bolile infectioase si cele autoimune, dar si sprijinirea educatiei pentru sanatate din Romania.

In plus, 130 de femei cu forme avansate de cancer de san si cancer ovarian care se aflau in imposibilitatea de a obtine la timp tratamentul de care aveau nevoie, din cauza unor intarzieri in cadrul procesului de rambursare al medicamentului, au beneficiat de acces rapid la tratament. Mai mult, 33 de pacienti au primit tratament de ultima generatie, in cadrul celor 9 studii clinice derulate de Roche in Romania.

“Intr-o societate moderna, ingrijirile de sanatate sunt o investitie bazata pe trei piloni principali: preventia, diagnosticul corect si accesul largit la tratament. De aceea, eforturile noastre in sprijinul comunitatii se concentreaza pe aceste directii. Pentru noi, comunitatea inseamna toti cei pe care putem sa ii ajutam cu experienta noastra, fie ca vorbim despre pacienti, medici, autoritati sau publicul larg”, a declarat Martine Draullette, General Manager al Roche Romania.

Astfel, anul trecut, Roche Romania a sustinut 34 de proiecte de preventie si educatie medicala, in parteneriat cu asociatii de pacienti si organizatii non-guvenamentale. Aceste campanii s-au concentrat pe prevenirea si cresterea gradului de informare cu privire la unele afectiuni cronice grave, precum si pe importanta controalelor medicale periodice, masuri care pot sa duca, pe termen lung, la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei Romaniei.

In Romania, in fiecare ora este diagnosticat, in medie, un caz nou de cancer la san in timp ce 1,4% din femeile adulte din Romania au fost pana in prezent diagnosticate cu acest tip de cancer.

"Campania de testari gratuite mi-a schimbat viata in mai multe feluri. In primul rand, in lipsa acestei campanii nu as fi aflat ca am cancer de san in stadiu incipient si le multumesc organizatorilor ca au insistat sa fac investigatii mai amanuntite, care mi-au salvat viata. In al doilea rand, m-a facut sa vad viata cu alti ochi, acum ma bucur mai mult de familie si clipele petrecute impreuna", a declarat o pacienta care a beneficiat de consultatii gratuite in cadrul unei dintre campaniile sustinute de compania Roche Romania.

„Nu am facut destul” – a 5-a editie a caravanei de controale medicale gratuite pentru femeile din
mediul rural

In cadrul campaniei, dintre cele 1.120 femei prezente, 990 au efectuat ecografii gratuite chiar la ele in sat. Dintre acestea, 124 au primit recomandare sa efectueze o mamografie sau o alta ecografie la spital sau la o clinica de specialitate.

600 de teste hemocult pentru diagnosticarea cancerului colorectal

Cancerul colorectal este unul dintre cele mai intalnite cancere in Romania, cu peste 10.000 de cazuri noi in fiecare an. In lipsa unui program national de screening pentru aceasta forma de cancer, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Roche Romania a oferit 600 de teste hemocult gratuite si a incurajat oamenii sa isi faca anual aceasta analiza. Potrivit studiilor, testul hemocult, facut anual, reduce cu 16% riscul aparitiei cancerului intestinului gros.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infectioase, oftalmologiei si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro si in diagnosticul histologic al cancerului, precum si pionier in managementul diabetului. Fondata in 1896, compania Roche este in permanenta in cautarea celor mai bune solutii pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. Treizeci de medicamente dezvoltate de Roche - printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei si chimioterapice - sunt pe Lista Medicamentelor Esentiale elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscuta noua ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri