Romanii ar putea in curand sa rezolve de acasa, de la birou sau chiar din parc problema reinnoirii actelor de orice fel - buletin, pasaport sau permis de conducere.

Ministerul de Interne va primi fonduri europene pentru a pune pe picioare un sistem informatic care sa permita depunerea online a cererilor si a actelor necesare pentru eliberarea noilor documente. Valoarea investitiei, din care 80 la suta este acoperita din bugetul Uniunii Europene, se ridica la 90 de milioane de lei, scrie digi24.ro.

Platforma va permite si achitarea de la distanta a taxelor si va reduce, pe termen lung, costurile structurilor Ministerului de Interne.

"Finalitatea acestui proiect va conduce la o simplificare a accesului la serviciile electronice oferite de catre MAI si completeaza demersurile in sensul debirocratizarii activitatii noastre, demersuri care au fost incepute anul trecut prin lansarea sistemului informatic integrat de emitere a actelor de stare civila, proiect care se afla deja in implementare”, a declarat Carmen Dan, ministrul de Interne.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri