Weekendul trecut s-a terminat demolarea cladirilor de la Piata Sudului in care functionau, de ani de zile, supermarket-uri, patiserii sau magazine de imbracaminte si incaltaminte. Bun, deci s-a terminat cu daramantul, urmeaza finalizarea constructiei – inceputa de cateva luni, acolo unde era vestita piata BIG Berceni. Iar, potrivit panoului cu autorizatia de constructie, lucrarile se vor termina la finalul lunii octombrie. Anul acesta! Daca ne amintim ca pasajul din aceeasi zona a fost finalizat cu o intarziere de vreo doi ani, ne uitam si la stadiul lucrarilor din prezent si cei cativa muncitori care erau astazi la lucru, parca octombrie 2019 nu mai pare un termen atat de realist.

„Nu cred ca vor termina asa repede cum zic ei, iar ne tin in praf si galagie ani de zile, abia am scapat”, spune doamna Viorica, care locuieste in aceasta zona de peste 50 de ani.

Domnul Aurica regreta ca nu mai poate sta cu prietenii la o bere in fata unuia dintre magazinele care au fost demolate. „Ne strangeam seara aici, mai vorbeam si noi de-ale noastre, acum unde sa mai stai, e numai praf si galagie. Trebuie sa stau acasa, cu nevasta”.

In ce ce transforma celebrul BIG-Berceni si cat va costa proiectul

Proiectul de la Piata Sudului se va realiza pe o suprafata de 10.610 mp si este localizat la intersectia strazilor Nitu Vasile cu Soseaua Berceni, in partea de Sud a Centrului Comercial BIG-Berceni.

Conform planului, vor fi refacute trei corpuri de cladire destinate inchirierii ulterioare de catre Consiliul Local, pentru activitati comerciale.

Corp 1– Piata Agroalimentara Berceni-Sudului va fi amenajata pe amplasamentul celei existente, cu un regim de inaltime de P+1, o suprafata construita de 2.836 mp si o suprafata desfasurata de aproximativ 4.667 mp. Spatiul interior este organizat la parter cu o zona centrala, in care vor fi amplasate tarabe, cu o zona de spatii comerciale inchise dispuse in jurul spatiului pentru tarabe, iar la etaj, sunt prevazute amenajari pentru comert si alimentatie publica (tip food-court) si spatii verzi, in jardiniere.

Corp 2 – Acesta va fi un pavilion cu spatii de inchiriat, aflat in lungul Strazii Nitu Vasile, in partea de Vest a amplasamentului. Pavilionul va avea doar parter si o suprafata construita de 834,72 mp.

Corp 3 – Aici se va afla pavilionul cu spatii de inchiriat, din partea de Sud a aplasamentului. Regimul de inaltime al pavilionului este Stehn+P, iar suprafata construita: 296,48 mp.

Pe langa aceste cladiri, Primaria va face si un parc nou, cu o suprafață de 10.000 de mp. Acesta se va intinde pe o suprafata de peste 10.000 de metri patrati, unde vor fi amenajate fantani arteziene, mobilier urban modern si elemente de decor naturale.

Pentru amenajarea parcului, Primaria Sectorului 4 a luat o serie de masuri speciale. Astfel, au fost expropriati 5.000 de metri patrati aflati in proximitatea complexului agro-alimentar Piata Sudului si apartinand unui agent economic.

Costul total al lucrarilor este de 35.6 milioane de lei, fara TVA .

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri