Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a postat, sambata, un mesaj inaintea finalei de la Wimbledon dintre Simona Halep si Serena Williams in care mentioneaza ca ambele jucatoare sunt la fel de iubite, iar lucrul cel mai important in meciul de astazi va fi "frumusetea tenisului".

"Langa ele suntem si noi, asteptand cu nerabdare finala de azi, de la Wimbledon. Le iubim pe amandoua, asa ca azi nu tinem cu nimeni, doar ne bucuram de frumusetea tenisului. Hai, Romania! Go USA!", precizeaza Ambasada SUA la Bucuresti pe contul oficial de Facebook.

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep (nr. 7 WTA) va juca, sambata, finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon cu americanca Serena Williams, locul 10 WTA si favorita nr. 11.

Serena Williams (37 de ani) o va intalni pentru a 11-a oara pe Simona Halep (27 ani, 7 WTA, cap de serie nr. 7), americanca obtinand pana acum noua victorii. Singurul succes al Simonei Halep, unul categoric, cu 6-0, 6-2, ramane cel din 2014, de la Turneul Campioanelor, conform Agerpres.ro.

Williams a castigat de sapte ori pana acum trofeul la Wimbledon, in 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 si 2016, de trei ori pierzand in finala: 2004, 2008 si 2018.

Cele doua jucatoare s-au intalnit ultima oara anul acesta, in optimi, la Australian Open, Williams castigand cu 6-1, 4-6, 6-4.

Daca va castiga turneul, Serena Williams va intra in posesia celui de-al 24-lea titlu de Grand Slam, egaland recordul australiencei Margaret Court.

La randui ei, Simona Halep s-a calificat in premiera in finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Slem al anului, joi, dupa ce a invins-o in penultimul act pe ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-3.

Halep (27 ani) va disputa prima sa finala la All England Club, dupa ce in 2014 juca semifinala.

Simona Halep este al doilea reprezentant al Romaniei care joaca finala la Wimbledon, dupa Ilie Nastase, care a pierdut finalele din 1972 si 1976.

Pentru Halep este a cincea finala de Mare Slem din cariera, dupa cele din 2018 la Australian Open, 2014, 2017 si 2018 (campioana) la Roland Garros. Doar la US Open romanca nu a apucat sa joace cu trofeul pe masa, avand o semifinala in 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri