Politistii au efectuat timp de o luna, la nivelul intregii tari, controale la salile si incintele de exploatare a jocurilor de noroc cu achitarea premiilor pe loc si, urma neregulilor constatate, au aplicat 653 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste un milion de lei, informeaza duminica Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Organizarea si realizarea pazei si protectiei bunurilor, verificarea sistemelor tehnice de protectie si de alarmare impotriva efractiei, dar si respectarea cerintelor minimale de securitate au fost doar cateva dintre obiectivele planului de actiune organizat de Politia Romana, arata IGPR, conform Agerpres.ro.

Astfel, politistii de ordine publica au verificat 5.281 de unitati cu acest profil din intreaga tara si au descoperit ca 69% dintre acestea sunt neasigurate cu paza umana.

In plus, 437 de obiective nu depoziteaza valorile monetare sau de alta natura in seifuri certificate, cu rezistenta ridicata in cazul efractiilor, conform instructiunilor legale.

De asemenea, in lipsa pazei fizice permanente, 8% dintre salile verificate nu aveau conectat sistemul de alarmare impotriva efractiei la un dispecerat de monitorizare a alarmelor si interventie.

La 77 dintre unitatile verificate, politistii au constatat ca sistemele electronice erau nefunctionale si, totodata, in 72 dintre cazuri, echipajele dispeceratelor de monitorizare nu au respectat timpii de interventie.

La finalul verificarilor, a reiesit faptul ca 4% dintre salile de jocuri de noroc nu asigura stocarea imaginilor pentru 20 de zile, iar la 2% dintre obiectivele controlate, imaginile inregistrate nu au calitatea necesara pentru recunoasterea persoanelor, arata sursa citata.

In cadrul actiunii, politistii au aplicat 653 de sanctiuni contraventionale (562 conducatorilor de obiective si 91 prestatorilor de servicii), conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si H.G. 301/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003.

Sursa foto: Igor_Koptilin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri