Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, judecat pentru delapidare si luare de mita (este acuzat de delapidarea a 9 milioane de lei din banii spitalului pe care l-a condus), este acum balneolog la Spitalul Orasenesc Jibou, judetul Salaj. Acesta a promovat un concurs organizat la Cluj-Napoca.

Florin Secureanu a ajuns medic la Spitalul Orasenesc Jibou dupa ce a promovat un concurs organizat la Cluj-Napoca, au tinut sa precizeze managerul spitalului, Alina Chivu, si primarul orasului Jibou, Dan Ghiurco.

Ziarul de Salaj scrie ca initial s-a incercat ascunderea medicului Secureanu, managerul unitatii nedorind sa raspunda intrebarilor jurnalistilor, sustinand ca nu are timp de discutii si ca este ocupat cu pacientii. Ulterior, managerul spitalului, Alina Chivu, a confirmat ca Secureanu lucreza la aceasta unitate, ea precizand ca a promovat un concurs pentru postul de medic balneolog. Directoarea Spitalului Jobou a mai spus ca nu cunoaste detalii despre dosarul fostului director de la Malaxa.

Secureanu, acuzat ca si-a insusit peste 9 milioane de lei din banii spitalului

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost trimis in judecata de DNA pe 15 mai 2017, in dosarul in care este acuzat ca a conceput si a pus in aplicare mai multe mecanisme prin care si-a insusit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civila in acest caz.

Florin Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinte deosebit de grave) si luare de mita.

Alaturi de Secureanu au mai fost trimisi in judecata, in libertate, Margareta Preda, la data faptei director financiar-contabil al Spitalului Malaxa, pentru doua infractiuni de complicitate la delapidare; Traian-Alexandru Nica, la data faptelor specialist IT la acelasi spital, pentru complicitate la delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata; Paul Stoica, la data faptelor sef al Serviciului Tehnic - Administrativ al Spitalului Malaxa, si Stefan-Lucian Nicolae, la data faptelor tehnician administrativ la aceeasi unitate medicala, pentru complicitate la delapidare si fals intelectual, precum si Eugen Rasoiu, Eugenia Dumitru si Simona Trandafir, la data faptelor administratori ai unor societati comerciale, pentru complicitate la delapidare, dar si Cristian Ionita si Mihai Mesner, de asemenea administratori ai unor firme, pentru complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

Florin Secureanu a fost manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucuresti in perioada 1 aprilie 2007 - 29 noiembrie 2016, timp in care "a conceput si pus in aplicare mai multe mecanisme prin care si-a insusit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, in cuantum total de 9.144.053,4 lei", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri