Cateva zeci de angajati ai companiei CFR Calatori participa, miercuri dimineata, la un miting de protest in fata Ministerului Transporturilor, in care solicita demisia directorului general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu si acuza compania ca inchiriaza cele mai bune locomotive operatorilor privati si desfiinteaza unele trenuri de naveta, profitabile, scrie Agerpres.

Protestatarii afiseaza pancarte cu mesajele "Jos labele de pe CFR Calatori" si "Demisia!" si striga in mod repetat "Demisia!", cu referire la directorul CFR Calatori.

Sindicatul National al Personalului Feroviar din Sectorul Comercial a anuntat saptamana trecuta organizarea unui protest pentru data de 17 iulie, actiune la care ar urma sa participe pana la 1.000 de membrii ai sindicatului.

Potrivit liderului sindical Dragos Tanase, principala solicitare este indepartarea directorului general Valentin Dorobantu din fruntea companiei, din cauza masurilor pe care acesta le-a luat, printre acestea numarandu-se inchirierea celor mai bune locomotive operatorilor privati si desfiintarea unor trenuri de naveta, profitabile.

La randul sau, administratia CFR Calatori a transmis ca, alaturi de cele doua mari federatii sindicale, a identificat masuri/actiuni de crestere majora a productivitatii muncii la CFR Calatori, masuri a caror implementare a dus la posibilitatea cresterii salariilor cu 15% incepand cu data de 1 septembrie 2019, conform Contractului Colectiv de Munca 2019/2020 inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca, afirma reprezentantii companiei.

Citeste si:
Cele mai mari salarii din tara: 2 medici, in top, cu 100.000 lei lunar
Date oficiale: acestea sunt...

Sursa foto: Cristian Nistor | Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Premierul Orban l-a demis pe seful Comisiei Nationale de Prognoza