Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti a fost dotat cu un laborator digital, care include printre altele 24 de laptopuri, roboti si mai multe imprimante 3D. Investitia a depasit 200.000 de lei, iar proiectul a fost realizat de INACO – Initiativa pentru Competitivitate si finantat de Primaria Sectorului 3.

Astfel, potrivit unui comunicat, elevii liceului din Capitala au acum la dispozitie 24 de laptopuri cu softuri de design grafic, o tabla interactiva, cinci imprimante 3D monocrome si una multicolora, prima de acest fel din scolile romanesti, doua scannere 3D, 15 ochelari de realitate virtuala si doi roboti educationali multifunctionali.

Initiatorii proiectului vorbesc despre un nou concept de pedagogie care, cu ajutorul tehnologiei, ofera un spatiu de invatare deschis si inspirational, ce favorizeaza procesul educational centrat pe elev.

Prin intermediul SmartLab 4.0, asa cum este denumit laboratorul, unul dintre obiectivele INACO este ca scoala sa devina mai atractiva pentru cei mici, nu doar o rutina plictisitoare, sa mearga la ore cu drag, stiind ca vor descoperi lucruri noi, in fiecare zi.

“Alfabetizarea digitala si tehnologica este deja la fel de importanta ca si alfabetizarea functionala sau igiena. Scoala romaneasca poate deveni mult mai atractiva pentru generatiile actuale prin digitalizarea curriculei prezentate elevilor, prin metode practice, interactive si trandisciplinare, apeland la tehnologie moderna. Laboratoarele digitale inteligente sunt spatii in care oferim asta, incercam sa stimulam creativitatea elevilor si profesorilor. In era tehnologiei 4.0 si 5.0 ne propunem sa crestem tineri deschisi la minte, adaptabili la schimbare, la nou, care sa poata raspunde cerintelor antreprenoriale si pietei muncii in viitor.”, a spus Andreea Paul, presedintele INACO.

Costul laboratorului digital inteligent din Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” a fost de 209.500,54 lei, fara TVA, si a fost suportat integral de catre Primaria Sectorului 3.

Anterior, scoala gimnaziala nr. 45 “Titu Maiorescu” din Bucuresti a fost prima unitate de invatamant din Romania care a beneficiat de un laborator inteligent creat de catre organizatia neguvernamentala INACO.

Scopul INACO este sa asigure acces gratuit tuturor elevilor Romaniei la educatie digitala inteligenta, prin constructia de Smart Lab-uri 4.0 in toate unitatile de invatamant din tara si instruirea profesorilor. Momentan, exista discutii cu Guvernul Romaniei in vederea accesarii de finantare europeana. Pana la finalizarea acestui demers, vor fi continuate parteneriatele cu autoritatile locale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri