Premierul Viorica Dancila a declarat sambata ca doreste infiintarea Muzeului Holocaustului in cel mai scurt timp, iar daca locatia de langa Muzeul 'Antipa' este cea mai buna, acolo va fi realizat acest obiectiv, potrivit Agerpres.

Dancila a precizat ca exista doua variante pentru infiintarea Muzeului Holocaustului - o hotarare de guvern, respectiv o initiativa legislativa.

"Acest lucru este chiar in programul de guvernare, vrem sa infiintam Muzeul Holocaustului, am avut discutii referitoare la acest aspect. Sunt doua variante la ora actuala: una este o hotarare de guvern, a doua este o initiativa legislativa. Eu cred ca trebuie sa avem amandoua variantele in prim plan si vom da o hotarare de guvern si, bineinteles, propunerea legislativa din Parlament, pe care o vom sustine. Deci, eu cred ca este un lucru pe care l-am promis si pe care trebuie sa-l ducem la bun sfarsit. Locatia este o locatie identificata, intr-adevar, langa Muzeul 'Antipa', vom vedea daca acea locatie este cea mai buna. Daca este o locatie buna, acolo vom infiinta Muzeul Holocaustului", a sustinut Viorica Dancila.

Aceasta a punctat faptul ca are cunostinta ca exista opinii diferite legate de locul unde sa fie realizat Muzeul Holocaustului, subliniind ca importanta este infiintarea acestuia "in cel mai scurt timp posibil".

Citeste si:
Ce nume ia PSD in calcul pentru Ministerul Educatiei
Ce nume ia PSD in calcul...

Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ponta "da din casa": Dancila mi-a spus ca ii da afara pe ALDE