Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat o invitatie de participare pentru a cumpara, pentru o perioada de 3 zile, servicii de mentenanta reactiva si suport tehnic pentru baza de date Oracle instalata si utilizata la nivelul Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), scrie HotNews.ro.

In invitatia de participare, care probabil a fost transmisa mai multor firme, se spune ca: oferta trebuie depusa pana marti, 23 iulie, ora 20:00. Ofertele depuse dupa aceasta data nu vor fi luate in considerare. Tot astazi va avea loc, la ora 16:00, sedinta de deschidere a ofertelor.

Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, pe baza aplicarii criteriului de atribuire 'pretul cel mai scazut', tinand cont de specificatiile tehnice care au fost stabilite detaliat in caietul de sarcini.

Achizitia CNAS are loc dupa ce ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat luni intr-o conferinta de presa, la capatul unor discutii legate de problemele sistemului IT din sanatate, o serie de masuri pentru rezolvarea acestei crize.

Pintea: "Sunt fapte de natura penala"

Pintea a spus ca luni, 22 iulie, se va face o procedura de achizitie in regim de urgenta pentru servicii de mentenanta a bazei de date pentru sistemul informatic al cardului de sanatate, care sa asigure o perioada tampon, pana la incheierea unui contract pentru servicii de mentenanta pe termen mai lung.

Sorina Pintea a mai spus ca "exista fapte de natura penala" in legatura cu faptul ca baza de date a sistemului a fost lasata fara servicii de mentenanta si a anuntat ca un raport pe aceasta tema va fi trimis la DNA.

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca il va demite marti, 23 iulie pe presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), Razvan Vulcanescu, daca acesta nu-si va de demisia. De asemenea, Dancila a precizat ca a trimis Corpul de control la CNAS.

Mentenanta Oracle, care a expirat in decembrie 2018, este vitala pentru functionarea sistemului IT

Intr-un document al Directiei Generale IT din CNAS, prezentat in exclusivitate luni de HotNews.ro, se precizeaza ca mentenanta Oracle, care a expirat in decembrie 2018, este vitala pentru functionarea sistemului IT. Mai mult, personalul IT din CNAS nu are suficienta experienta in rezolvarea problemelor legate de tehnologia Oracle.

Despre cauzele care au dus la caderea sistemului IT din sanatate, specialistii din CNAS spuneau ca o defectiune aparuta in data de 26 iunie la una dintre sursele neintreruptibile de energie (UPS) ale Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) a defectat mai multe echipamente hardware, constatandu-se nefunctionarea clusterului ORACLE nod 3, fapt care a generat blocaje in cascada.

Sursa foto: Medic/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri