Decizia de numire a lui Vasile Ciurchea in functia de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost publicata marti seara in Monitorul Oficial. Noul presedinte al CNAS este anchetat de DNA intr-un dosar ce vizeaza contractele privind sistemul informatic al Casei, cu prejudiciu de peste 16 milioane de euro.

Vasile Ciurchea a fost anchetat de procurorii DNA pentru nereguli exact la licitatiile pentru cardul de sanatate, incluse in Sistemul Unic Informatizat. Cu toate acestea, premierul Viorica Dancila a semnat numirea sa in fruntea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate.

Intrebata despre acest subiect, Viorica Dancila a spus marti, dupa sedinta CEx PSD, ca l-a numit pe Ciurchea la conducerea CNAS pentru ca este „un profesionist”, chiar daca a adaugat ca nu-l cunoaste, scrie Digi24.ro.

„Nu a fost audiat, nu este nicio acuzatie la adresa domniei sale. Daca va exista o acuzatie, bineinteles ca vom lua masuri. In momentul in care va aparea cel mai mic lucru care sa ateste ca dl Ciurchea a facut ceva prin care a incalcat legea si acest lucru va fi judecat, cu siguranta vom schimba la CNAS. Dar in momentul acesta avem nevoie de un specialist”, a spus Viorica Dancila.

„Nu-l cunosc pe Ciurchea. Nu stiu de cine a fost apropiat. Am cerut sa fie o nominalizare a unui om care sa rezolve problemele din sistem la acest moment”, a adaugat ea.

Intrebata cum comenteaza faptul ca Vasile Ciurchea este urmarit penal de DNA, Dancila a raspuns: „E o ancheta in desfasurare, spuneti dvs, dar in urma acestei anchete avem certitudinea ca e vinovat, ca este o problema?”.

„Stiu ca e un profesionist si nu a fost trimis in judecata inca. Va fi trimis in judecata, facem o schimbare”, a adaugat Dancila.

Procurorii DNA au inceput in mai 2016 urmarirea penala fata de Ciurchea si alti fosti sefi din cadrul CNAS, pentru abuz in serviciu.

Vasile Ciurchea s-a mai aflat de doua ori la conducerea CNAS, fiind propus in primul mandat, in 2007, de Eugen Nicolaescu si numit de premierul de atunci, Calin Popescu Tariceanu, iar in 2014, Ciurchea a fost din nou propus de Nicolae Banicioiu si numit de Victor Ponta la sefia CNAS.

Cat despre problemele cu sistemul informatic, departamentul IT din CNAS ar fi dat asigurari ca sistemul va fi repornit vineri. Problema principala o reprezinta lipsa unui contract de mentenanta si defectiunile aparute la serverele prin care este accesata baza de date a pacientilor. Ieri a fost scos la licitatie, in procedura simplificata, contractul de mentenanta, urmand a fi atribuit in urmatoarele doua zile, astfel incat sistemul sa fie repornit vineri, sustin aceleasi surse.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri