Licitatia pentru construirea unuia dintre cele mai controversate drumuri din Romania s-a incheiat, iar din august 2019 ar trebui sa inceapa lucrarile de defrisare.

Este vorba despre 28,59 hectare de paduri care urmeaza sa fie taiate, din doua arii protejate de interes european, Parcul National Domogled-Valea Cernei, 15 kilometri din zona tampon a sitului UNESCO Ciucelevele Cernei, si 1 kilometru din zona centrala a aceluiasi sit.

DN 66A nu este un proiect nou. A fost initiat de fostul presedinte, Traian Basescu, dar abandonat in anul 2010 dupa demersurile legale, cele stiintifice si protestele repetate ale mai multor organizatii de mediu. Agent Green este una dintre aceste organizatii.

”Guvernul a alocat banii. Licitatia s-a incheiat. Ministrul Transporturilor a anuntat saptamana trecuta ca in august vor veni buldozerele si drujbele. Aceste stanci vor fi dinamitate, iar padurile defrisate. Este o padure cu multipla si maxima protectie a intregii umanitati, dar Guvernul Romaniei nici macar nu a schitat vreo ingrijorare pentru natura, desi legislatia europeana, nationala si standardele UNESCO nu permit niciun fel de deranj al naturii din aceasta zona”, a spus Gabriel Paun, presedintele Agent Green.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri