Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis mai multe atentionari de calatorie pentru Grecia, Croatia, Serbia si Portugalia, din cauza caniculei care se anunta in urmatoarele zile si a incendiilor de vegetatie care se pot produce.

Atentionare pentru Serbia

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Serbia ca, in conformitate cu datele transmise de autoritatile locale, pentru perioada 9 - 13 august a fost emis un cod portocaliu de canicula pentru intreg teritoriul tarii, fiind prognozate temperaturi ce se vor situa intre 34 si 38 de grade Celsius, noteaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat MAE, autoritatile sarbe avertizeaza cu privire la disconfortul termic, la posibilitatea existentei unor disfunctionalitati in reteaua electrica, precum si la riscul aparitiei de incendii.

Pentru informatii actualizate se recomanda consultarea paginilor Internet de specialitate http://www.hidmet.gov.rs/, http://www.meteoalarm.rs/, www.meteoalarm.rs si http://www.meteoalarm.eu/, precum si cele ale Automobil Clubului Sarb www.amss.org.rs, www.autozona.rs si al administratiei drumurilor http://www.putevi-srbije.rs.

In situatii de urgenta, pe teritoriul Republicii Serbia se pot apela numerele de urgenta locale +38111192 (politia), +38111193 (pompierii) si +38111194 (ambulanta), precum si +381111987 pentru asistenta auto.

Canicula in Croatia

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Republicii Croatia ca, in conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, de vineri pana duminica, in majoritatea regiunilor tarii se va simti un nou val de canicula, cu temperaturi ce vor depasi nivelul 3, anume peste 32 de grade Celsius.

Autoritatile croate au emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil pentru sambata, in regiunile Rijeka, Split si Dubrovnik si un cod galben de canicula pentru regiunile Zagreb si Knin.

Pentru informatii actualizate se recomanda consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic National - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/, Companiei Nationale Croate de Cai Ferate - http://www.hznet.hr, Autoritatii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr si a Agentiei Croate de Aviatie Civila - http://www.ccaa.hr.

Situatie de alerta in Portugalia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Portugheza ca autoritatile au decretat situatie de alerta, incepand de luni, pentru o perioada nedeterminata, ca urmare a grevei transportatorilor de materiale periculoase (combustibili).

Potrivit unui comunicat MAE, sunt preconizate perturbari atat ale curselor aeriene si ale serviciilor de transport public, cat si disfunctionalitati in furnizarea de carburanti catre consumatorii fizici (timpi mari de asteptare la statiile de alimentare).

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866, apelurile la ultimele doua numere de telefon fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

Risc ridicat de incendii de vegetatie in Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca Secretariatul General de Protectie Civila avertizeaza ca exista un risc ridicat de incendii de vegetatie, respectiv cod rosu, pentru sambata, pe fondul temperaturilor ridicate. Zonele afectate sunt: Attica, Insula Evia, Grecia centrala, estul Peloponezului, Lakonia, Insula Kythira.

Totodata, MAE informeaza cetatenii romani ca, urmare a unor defectiuni intervenite la nava care asigura transportul autovehiculelor pe ruta Alexandroupoli - Insula Samothraki si retur, temporar, cursa nu se mai poate efectua. Transportul pasagerilor este asigurat doar de o ambarcatiune auxiliara. Conform informatiilor furnizate de Capitania Portului din Alexandroupoli, in prezent, se cauta solutii pentru deblocarea situatiei.

Sursa foto: Tom Wang / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri